Κόμματα

19 Ιουνίου 2015 21:45

Σαμαράς: Θέλουν τον κόσμο με συσσίτια και κουπόνια

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέα μνημόνια με επώδυνα μέτρα. Επανέλαβε την πρόταση του για εθνική συνεννόηση.

-

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα. Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, τονίζοντας ότι ο λαός ξεσηκώνεται, ενώ σημείωσε πως η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή.

"Για μας είναι εθνική «κόκκινη γραμμή», που την υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, η παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ! Και μην κάνετε λάθος, όχι μόνο για λόγους οικονομικούς. Αλλά και για λόγους εθνικούς, για λόγους γεωπολιτικούς. Αρκεί κανείς να κοιτάξει στο χάρτη και να δει που βρισκόμαστε. Δηλαδή, θα έλεγα και για λόγους εθνικής ασφάλειας", είπε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είδε σήμερα και τον Κώστα Σημίτη.

Όσον αφορά στον κίνδυνο Grexit, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα θα ζήσει τη μεγαλύτερη καταστροφή σε καιρούς ειρήνης. «Η κατάσταση δεν θα είναι καλύτερη ακόμα και αν η χώρα χρεοκοπήσει εντός ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει τον κόσμο με συσσίτια και κουπόνια, ενώ προέβλεψε νέα μνημόνια με επώδυνα μέτρα.

«Καμαρώστε τους τάχα αντιμνημονιακούς. Ζήτησαν παράταση υπέγραψαν μνημόνιο και δεν πήραν χρήματα. Μας ζητούσε η τρόικα 1,5 δισ. ευρώ μέτρα για πλεόνασμα 3% και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για 1% πλεόνασμα ζητούν 4 δις. ευρώ μέτρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρότεινε ξανά εθνική συνεννόηση.

«Αν δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να ταυτιστεί με την έξοδο από το ευρώ και την καταστροφή της χώρας, η πρότασή μας για «μεγάλη συνεννόηση» ισχύει ακόμα. Αλλά θα πάμε για συνολική αλλαγή πολιτικής. Ώστε να βγούμε από το αδιέξοδο που μας παγίδεψε και να σώσουμε ό,τι μπορεί ακόμα να σωθεί. Αν πάλι επιμένουν στα αδιέξοδά τους, τότε η πρότασή μας για μεγάλη εθνική συνεννόηση ισχύει για όλους τους άλλους. Για όσους πιστεύουν ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να την αφήσεις στην ανευθυνότητα άσχετων, επικίνδυνων, μαθητευόμενων μάγων της συμφοράς ή αθεράπευτα ακραίων» τονισε ο κ. Σαμαράς ο οποίος και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «Αριστερά του Τίποτε».

Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας πως τον έχει καταργήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη διαπραγμάτευση και παραμένει υπουργός Οικονομικών χωρίς να διαπραγματεύεται. «Οι άνθρωποι παίζουν τη χώρα στα ζάρια και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε» τόνισε ο κ. Σαμαράς. Τέλος, χαρακτήρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «εκκολαπτόμενη τύραννο σε ρόλο αυτοκράτειρας πασών των Συριζαίων».

Καραγκούνης για «νέα πιο ασφαλή λιμάνια»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για «νέα πιο ασφαλή λιμάνια», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι υπαινιγμοί του κ. Τσίπρα για αλλαγή γεωπολιτικής κατεύθυνσης της Ελλάδος είναι και αστείοι και απαράδεκτοι και επικίνδυνοι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)