Βουλή

19 Ιουνίου 2015 17:33

Ζωή: Θεσμική παρέμβαση το tweet της Κομισιόν για τη συγκέντρωση

Δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση, σχολίασε η πρόεδρος της Βουλής για το «Μένουμε Ευρώπη». Πρόσκληση στον διοικητή της ΤτΕ για να προσέλθει στην επιτροπή Θεσμών.

-

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Όνειρα θερινής νυκτός χαρακτήρισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα περί ψήφισης ως κατεπείγουσας, εντός του μεθεπόμενου Σαββατοκύριακου, της συμφωνίας που πιθανώς να επέλθει με τους θεσμούς.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η αρχική αντίδρασή της στο σχετικό ερώτημα που της απηύθυναν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες: «Γιατί είστε τόσο παραιτημένοι;» διερωτήθη η πρόεδρος της Βουλής.

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες η κα Κωνσταντόπουλου έκανε γνωστό ότι σήμερα θα αποσταλεί η πρόσκληση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, για να προσέλθει τη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι, ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η κλήση του Γιάννη Στουρνάρα αφορά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που συνήφθη ανάμεσα στη Sienens και το Ελληνικό Δημόσιο και υπεγράφη από τον ίδιο ως υπουργός Οικονομικών, τον Αύγουστο το 2012.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, έκανε μια αιχμηρή παρατήρηση, αναφορικά με την πρόσκληση που απηύθυνε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter το γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα:

«Σαφώς και πρόκειται για θεσμική παρέμβαση, και δημιουργεί αν θέλετε πολιτειακό ζήτημα, όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση» ήταν η καυστική αναφορά της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)