Διπλωματία

15 Ιουνίου 2015 15:42

Το Κυπριακό επί τάπητος στο τετ α τετ Κοτζιά-Άιντε

Τον ενημέρωσε για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά στο Κυπριακό. Την Τρίτη ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρέσβη.

-



Την ανάγκη να δοθεί μία οριστική λύση στο Κυπριακό επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε.

«Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση με τον κ. Άιντε, κατά τη διάρκεια της οποίας του έθεσα τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της ελληνικής Κυβέρνησης όσον αφορά το Κυπριακό. Νομίζω ότι μετά από αυτή τη συζήτηση γνωρίζει καλύτερα και μπορεί να κατανοήσει στη λεπτομέρειά τους τις θέσεις και τις απόψεις που εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση», σημείωσε ο υπουργός.

«Από πλευράς μου, επέμεινα στην ανάγκη να δοθεί μια οριστική λύση στο θέμα των εγγυήσεων και της απόσυρσης των ξένων στρατών από τη Μεγαλόνησο», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.



 

Συνάντηση Κοτζιά με τον Αμερικανό Πρέσβη την Τρίτη

Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντέιβιντ Πιρς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στο Υπουργείο Εξωτερικών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)