Βουλή

23 Απριλίου 2015 21:35

Νέος καυγάς Γεωργιάδη-Διαμαντόπουλου

Απίστευτοι διάλογοι, στη Βουλή, ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

-


Της Όλγας Παναγιωτίδου

Ο καυγάς Γεωργιάδη – Διαμαντόπουλου στη Βουλή, στη συζήτηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων σε 1500 φορείς προς την ΤτΕ, «σκίασε» την κατά τ’ άλλα ήπιων τόνων συνεδρίαση.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα ή εκλογές. Επικράτησε ένταση με τον προεδρεύοντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη  Διαμαντόπουλο να κατηγορεί τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα.

«Επειδή δεν υπάρχουν υπερόπλα να σας σταματήσουν, δεν έχετε το δικαίωμα να ανακρίνετε ανθρώπους εδώ μέσα», του είπε και ο Άδωνις Γεωργιάδης  σχολίασε: «Σιγά μη μου πετάξει και καμιά μολότοφ».

Η φράση αυτή ήταν και η σπίθα που άναψε τη φωτιά. «Δεν είναι η παιδική σας χαρά εδώ, με την είσοδό σας έχετε δημιουργήσει κλίμα… θα σας δώσω το λόγο να ανακαλέσετε δυο φράσεις, τη μολότοφ και το τρομοκράτη», είπε για να απαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης  ότι οι απόψεις του για τον αντιεξουσιαστικό χώρο είναι γνωστές. «Προ λίγων ημερών εγκαλούσε τον κ. Πανούση», είπε για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως από το πρώτο λεπτό της συζήτησης, συμβάλλει ώστε να προχωρήσει ομαλά η συζήτηση.

«Με το να επεμβαίνετε χωρίς κανένα σεβασμό δε σας τιμά και δείχνει ότι δεν τηρείτε κανόνες, εκτοξεύετε φράσεις που δεν τιμούν το κοινοβούλιο», του απάντησε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος με τον Ανδρέα Λοβέρδο να παρεμβαίνει υπέρ του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ενώ η παιδική χαρά ήταν καλή φράση», είπε και στην προτροπή του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου προς τους πρακτικογράφους να μην γράφεται τίποτα στα πρακτικά, ο Άδωνις Γεωργιαδης είπε: «Συμφωνώ με τον κ. Πανούση, ποιοι εκλέγουν ανθρώπους σαν και σας…».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)