Κόμματα

16 Απριλίου 2015 18:08 Τελευταία ενημέρωση : -

ΝΔ: Ασκήσεις ρεβανσισμού κάνει η κυβέρνηση με τις Σκουριές

Για ιδεολογικό μίσος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κάνει λόγο η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

-

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι επιδίδονται σε ασκήσεις ρεβανσισμού  στην επένδυση των μεταλλείων Χαλκιδικής, αποσκοπώντας στην ακύρωσή της και αποθαρρύνοντας συλλήβδην το κλίμα προσέλκυσης επενδύσεων, εξαπολύουν 27 βουλευτές της ΝΔ.

Με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή οι γαλάζιοι βουλευτές αναρωτιούνται για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν προχωρά στον έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εν λόγω επένδυσης, αλλά με τα Μεταλλεία ανοιχτά και την ανάδοχο εταιρεία σε λειτουργία.

Χαρακτηρίζουν ανεύθυνες τις αποφάσεις της κυβέρνησης εις βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος, των επενδύσεων και εκατοντάδων εργαζομένων στην περιοχή, υπογραμμίζοντας πως παρακολουθεί αμέριμνη το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της κοινωνίας.

«Τα στελέχη της κυβέρνησης με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους τροφοδότησαν την κοινωνική σύρραξη εξαιτίας της οποίας ο κίνδυνος να χαθούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές από ένα ανεξέλεγκτο ατύχημα είναι πλέον ορατός», τονίζουν.

Δήλωση Καραγκούνη

Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στα μεταλλεία στις Σκουριές, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την εξής δήλωση: Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την ύφεση και δημιουργεί άμεση ανεργία.

Διώχνοντας επενδύσεις όπως εκείνη στις Σκουριές, στρέφεται εναντίον των εργαζομένων και μέσα σε τρεις μήνες αυξάνει την ανεργία που ήδη είχε αρχίσει να μειώνεται. Το ιδεολογικό μίσος του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε όλο του το μεγαλείο!

Συνάντηση κλιμακίου της ΝΔ με εκπροσώπους εργαζομένων των μεταλλείων Χαλκιδικής

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή του Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γιώργου Βαγιωνά, του Υπεύθυνου του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελου Μπασιάκου, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, του Γραμματέα Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Θεόδωρου Ματάλα και του Μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Φίλιππου Ταυρή, συναντήθηκε με εκπροσώπους των συγκεντρωμένων μεταλλωρύχων έξω από τη Βουλή.

Αμέσως μετά ο κ. Α. Παπαμιμίκος τόνισε: «Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις. Μόνο έτσι θα χτίσει ισχυρή οικονομία, μόνο έτσι θα δημιουργηθούν δουλειές. Ας αφήσει επιτέλους η Κυβέρνηση τα επικοινωνιακά παιχνίδια και ας ασχοληθεί επί της ουσίας με τους ανθρώπους και τη χώρα».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)