Βουλή

09 Απριλίου 2015 12:00

Ένταση στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί απολυμένων και διαθέσιμων υπαλλήλων

Κικίλιας:Η Αριστερά των αγώνων δεν κάνει μπίζνα τον αντιμνημονιακό αγώνα. Πλήρης στήριξη Βούτση σε Κατρούγκαλο.

-

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η άγρια κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση Κατρούγκαλου με τη ΝΔ να μιλάει για την αριστερά της μπίζνας και το ΠΑΣΟΚ να αποχωρεί από τη συζήτηση νομοσχεδίου που εισηγείται ο αναπληρωτής υπουργός για την επαναπρόσληψη απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Η αντιπαράθεση επεκτάθηκε και σε θέματα ενημέρωσης με αφορμή την καταγγελία του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι η  ΝΔ ότι βρίσκεται σε αγαστή σύμπνοια με μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να προβάλλονται τα διαδικαστικά θέματα που θέτει στην αρχή συζήτησης κάθε νομοσχεδίου και μίλησε για σύμπνοια της ΝΔ με «άλλους πόλους και πυλώνες μνημονιακούς που δίνουν μάχη για να γίνει η κυβέρνηση παρένθεση».

«Δεν μπορεί να κατηγορείτε εμάς για συνεργασία με ΜΜΕ, όταν τη μια ημέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχεται φωτογραφική διάταξη για τον Σάββα Ξηρό και σήμερα εσείς, έρχεστε να καλύψετε τον κ. Κατρούγκαλο», απάντησε σε υψηλούς τόνους ο Βασίλης Κικίλιας από τη ΝΔ στην σαφή τοποθέτηση Βούτση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Καλύπτετε έναν υπουργό που το επάγγελμα του, στην εποχή του μνημονίου, το εξαργυρώνει τώρα, αυτή δεν είναι αριστερά της ηθικής, αλλά αριστερά της μπίζνας», συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Ας  μην ανοίξουμε το στόμα μας για εξαργύρωση», απάντησε ο Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι για τον Β. Κικίλια ότι το θέμα δεν είναι ηθικό και προσωπικό για τον ίδιο, αλλά πολιτικό για την παράταξή του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε καταγγέλλοντας μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης, καλώντας το Νίκο Βούτση να εισηγηθεί αυτός το νομοσχέδιο και λίγο αργότερα ακολούθησε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του κινήματος με την οποία ενημερώνει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αποχωρεί από τη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής.

Ο κ. Κατρούγακλος δεν έχει το ηθικό ανάστημα να εισηγηθεί το νομοσχέδιο, όμως ΝΔ δεν θα αποχωρήσει, αλλά θα παραμείνει για να καταδείξει όλα τα ασυμβίβαστα που υπάρχουν στην σύγκρουση συμφερόντων του κ. Κατρούγκαλου ως υπουργού», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, ότι είναι με το 99% λαού και όχι με το 1% της διαπλοκής και ότι ποτέ δεν ήταν το οικονομικό κριτήριο πρωταρχικό του μέλημα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)