Κυβέρνηση

03 Απριλίου 2015 21:04 Τελευταία ενημέρωση : -

Μαξίμου: Οι αναφορές Πανούση δεν αφορούν την κυβερνητική πολιτική

Αντιδράσεις από το Μαξίμου για όσα αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο άρθρο του με τίτλο «Νοείται Αριστερά του Tίποτα;». Τι λέει ο ίδιος. Πώς αντέδρασαν τα κόμματα.

-

«Οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού κ. Γ. Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Πανούση στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης», επισημαίνουν ο ίδιες πηγές.

Απο πλευράς του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, απάντησε στα σχόλια για το άρθρο του με μία λιτή δήλωση. «Με τις γραπτές μου παρεμβάσεις στηρίζω τον πρωθυπουργό και συνολικά την Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις», αναφέρει σχετικά.

Στο άρθρο του, που δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ο κ. Πανούσης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές) όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης».

Το άρθρο αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης χαρακτήρισε ατόπημα το άρθρο του κ. Πανούση συμπληρώνοντας οτι δεν είναι σχολιαστής, αλλά υπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή η οποία μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 είπε ότι «ο καθένας μπορεί να εκφράζει απόψεις στη Δημοκρατία, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μια θέση θεσμική και μάλιστα πολύ σημαντική, επομένως δεν μπορεί να είναι σχολιαστής ο κ. Πανούσης».

Αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο ο Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ωστόσο τόνισε οτι οι σχέσεις του με τον κ. Πανούση είναι  «καθόλα άριστες».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 , έκανε λόγο για πολιτική άποψη του κ. Πανούση.

«Αυτά που λέει είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα. Όλα αυτά κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα. Και καλά κάνει που λέει στο τέλος, ότι όλα αυτά δεν είναι θέματα Αριστεράς αλλά Δημοκρατίας. Το ζήτημα είναι να βρίσκει κανείς που είναι η χρυσή τομή» τόνισε ο κ.Παρασκευόπουλος.

Πώς αντέδρασαν τα κόμματα

 Η ΝΔ μέσω του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη κάνει λόγο για εύστοχη κραυγή αγωνίας του κ. Πανούση, γιατί ονοματίζει αυτό που ζούμε ως “Αριστερά του Τίποτα”!».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, το άρθρο του κ. Πανούση προκαλεί σύγχυση και απορίες. Με ερώτηση του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει πως είναι η πρώτη φορά που Υπουργός υπεύθυνος για την ασφάλεια των πολιτών και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας κάνει λόγο για «ανοχύρωτη χώρα και πόλη δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές».

 «Σαφή και δημόσια εντολή του Πρωθυπουργού» ζητεί το Ποτάμι και σχολιάζει: «Καλά κάνει ο κ.Πανούσης και λέει τα αυτονόητα που δυστυχώς- ακόμη και αυτά- στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι περιζήτητα».

Να επιλέξει να συνταχθεί με τα όσα καταγγέλλει στο άρθρο του ή να υποβάλλει την παραίτησή του, καλεί το ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)