Βουλή

20 Μαρτίου 2015 19:17

Αποστάσεις Μητρόπουλου από την Ζωή στο αίτημα της Χρυσής Αυγής

Έκοψε κάθε συζήτηση για το αίτημα της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία.

-



Αποστάσεις από την Πρόεδρο της Βουλής για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής κράτησε ο αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος, κόβοντας «μαχαίρι» την πρόθεση του νεοναζιστικού κόμματος να καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.

Όταν άκουσε τους χρυσαυγίτες να λένε για το αίτημά τους, τους ενημέρωσε ότι δεν έχουν τον αριθμό των βουλευτών που απαιτείται σύμφωνα και με τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου να υποβάλλουν την πρόταση τους.

«Αυτό επιβάλει ο Κανονισμός και δεν μπορώ να τον παραβιάσω», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. Ο Ηλίας Παναγιώταρος επέμεινε, βάλλοντας κατά της Δικαιοσύνης επειδή δεν έδωσε άδεια στους προφυλακισμένους. «Εγώ τηρώ τον Κανονισμό», συνέχισε σε αυστηρό ύφος ο Αλέξης Μητρόπουλος, κρατώντας σαφέστατες αποστάσεις από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Και μπορεί η Πρόεδρος της Βουλής μέχρι αργά το απόγευμα να μην είχε εμφανιστεί στην έδρα, οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι το έκανε γιατί διαφωνούσε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ όμως της άσκησε κριτική, λέγοντας πως τους έδωσε το δικαίωμα να «έρχονται καθημερινά και να παίζουν».

Λίγο αργότερα ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος αποκάλεσε «δήμιο» τον Χάρη Θεοχάρη από το Ποτάμι κι εκείνος όταν το πληροφορήθηκε, σχολίασε: «Πληροφορήθηκα ότι χαρακτηρίστηκα δήμιος, μετά όμως έμαθα ότι αυτό το είπε ο Ματθαιόπουλος. Ευχαριστώ».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)