Κυβέρνηση

07 Μαρτίου 2015 10:21

Κατρούγκαλος: Έρχεται το ν/σ για την επιστροφή 3.920 δημοσίων υπαλλήλων

Οι 3.920 δημόσιοι υπαλληλοι που θα επιστρέψουν θα συμπεριληφθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για φέτος, σύμωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

-

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή την μεθεπόμενη θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο θα περιλαμβάνει και την επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων υπαλλήλων του Δημοσίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο. 

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Mega, επισήμανε ότι οι 3.920 θα συμπεριληφθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για φέτος, οι οποίες θα γίνουν κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, θα περιλαμβάνει μέτρα δημοκρατικού χαρακτήρα, όπως η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές στο Δημόσιο, θέματα γραφειοκρατίας, όπως αυτά που αναφέρονται στην επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup, αλλά και μέτρα όπως η ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, προανήγγειλε την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας χαρακτηρίζοντάς τα ως «προθάλαμο για απόλυση». 

Για τη συνδρομή των πολιτών στην πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως η καλωδίωση δεν γίνεται για την προστασία του κράτους αλλά για την προστασία του ανθρώπου και εξήγησε πως με το συγκεκριμένο μέτρο καλύπτεται το πρόβλημα της διαφθοράς στους ελέγχους.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)