Εκλογές

19 Ιανουαρίου 2015 22:37

Διάψευσε ο Αβραμόπουλος τα περί προεδρίας της Δημοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ

Ο  Έλληνας επίτροπος στη Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος, απόκλεισε κάθε ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

-

Έκτακτη συνάντηση είχε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Έλληνας επίτροπος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για όλα τα θέματα που χειρίζεται, μεταξύ αυτών, θέματα ασφάλειας, μετανάστευσης και ιθαγένειας, ενώ συζήτησαν και όσα συνβαίνουν στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Εξερχόμενος ερωτήθηκε κατά πόσο έχουν βάση τα σενάρια περί υποψηφιότητας του για την προεδρία της Δημοκρατίας με πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχόμενο που απόκλεισε κατηγορηματικά, λέγοντας, «Είμαι Νεοδημοκράτης, είναι ανυπόστατες οι φήμες για την προεδρία της Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Αβραμόπουλος ρωτήθηκε και για το πώς βλέπει τις επερχόμενες εκλογές, για να απαντήσει, «Βρίσκομαι εδώ με την ειδικότητα του επιτρόπου και δεν μου επιτρέπεται να εμπλακώ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις αλλά έχοντας πάντα και την ιδιότητα του στελέχους της ΝΔ. Κι έτσι, ευχήθηκαν στον πρωθυπουργό καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές. Πάντοτε σημειώνοντας ότι πρέπει να κρατηθεί σταθερή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας».

 Σε ερώτηση για τη χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας και τη σχετική πρόταση Γιούνκερ είπε είναι κάτι που όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου επιδιώκουν εδώ και καιρό και «βεβαίως και η ελληνική κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο που προηγήθηκε και μέχρι το επόμενο συμβούλιο κορυφής έχει δώσει το δικό της αγώνα».

Σημείωσε επ’ αυτού ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στο συμβούλιο κορυφής και πως δεν είναι κάτι που αποφασίζει η Κομισιόν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)