Κυβέρνηση

23 Δεκεμβρίου 2014 16:17 Τελευταία ενημέρωση : -

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Πώς αποτίμησαν το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας οι δύο αρχηγοί. Τι είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Γιώργο Παπανδρέου.

-

Την αποτίμηση του αποτελέσματος της δεύτερης ψηφοφορίας στην Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην οποία αυξήθηκαν κατά 8 τα «ναι» στον Σταύρο Δήμα, έκαναν σε συνάντηση τους, διάρκειας μιάμισης ώρας, ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και αναγνωρίζουν ότι η απόσταση από τα 168 «ναι» σήμερα μέχρι τα 180 «ναι» που απαιτούνται στις 29 Δεκεμβρίου είναι μεγάλη, θεωρούν ότι είναι εφικτό να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές.

Μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι «αυξήθηκαν πολύ οι πιθανότητες να γίνει το σωστό» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφορικά με το αν θα υπάρξουν άλλες πρωτοβουλίες από την πλευρά της Κυβέρνησης, πριν από την τρίτη ψηφοφορία δήλωσε ότι «η πρωτοβουλία της συναίνεσης και της συνεννόησης, η πρωτοβουλία για την ευθύνη που έχει ο καθένας είναι πάντα ανοιχτή».

Νωρίτερα, εξερχόμενος της Βουλής, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι στην τρίτη ψηφοφορία κάθε βουλευτής θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αγωνία του ελληνικού λαού, σημειώνοντας πως στις 29 Δεκεμβρίου «δεν θα υπάρχει «παρών», αλλά θα είναι μία ψήφος με ονοματεπώνυμο», ώστε ο κάθε βουλευτής να αναλάβει την ευθύνη της ψήφου.

Ο Βενιζέλος για τον Παπανδρέου

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου στην Βουλή, πριν από την ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι το ραντεβού κλείστηκε με δική του πρωτοβουλία και ότι σε αυτό επεσήμανε στον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος να ανακοινώσει την ίδρυση νέου κομματικού φορέα, ότι πρέπει να διασφαλιστεί «η ενότητα του χώρου».

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, τόνισε στον Γιώργο Παπανδρέου ότι «η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια του κινήματος,  όποτε γίνουν εκλογές», ωστόσο, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, συγκεκριμένη απάντηση.

Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)