Εκλογές

23 Απριλίου 2014 21:40

Αποπέμφθηκε κι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Αχμέτ Κουρτ

Μετά την απομάκρυνση της Ρομά ακτιβίστριας, Σουλεϊμάν Σαμπιχά, αποπέμφθηκε επίσης ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Αχμέτ Κουρτ.

-

Πριν κοπάσει η αναταραχή με την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, νέος πονοκέφαλος προέκυψε στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου και αφορά τον πρώην πλέον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τον Αχμέτ Κουρτ, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τον αρχηγό των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με τον ηγέτη του σκληροπυρηνικού τουρκικού εθνικιστικού κόμματος, που ανήρτησε ο ίδιος στο twitter, αλλά και τις θετικές δηλώσεις που είχε κάνει υπέρ του εθνικιστικού κόμματος DEB, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και έλαβε τελικά την παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ.

Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφεραν ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. «Είναι μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής, και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου όπως εκδηλώνονται με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές», τόνιζαν σχετικά.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)