Οικονομία

10 Σεπτεμβρίου 2024 17:13 Τελευταία ενημέρωση : 10 Σεπτεμβρίου 2024 17:12

ΟΠΕΚΑ - Ζαχαράκη: Μόνιμες αυξήσεις στα 3 βασικά επιδόματα

Το συνολικό κόστος των τριών μεγαλύτερων επιδομάτων ανέρχονται περίπου στα 1,9 δισ. ευρώ.

ΟΠΕΚΑ - Ζαχαράκη: Μόνιμες αυξήσεις στα 3 βασικά επιδόματα
-

Στις μόνιμες αυξήσεις στα τρία βασικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και στην ενίσχυση που θα λάβουν χιλιάδες πολίτες πριν από τα Χριστούγεννα αναφέρθηκε την Τρίτη η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η Υπουργός εξήγησε πως τον Δεκέμβριο του 2024 θα δοθεί:

  • ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ σε 670.000 συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και συντάξεις έως 1.600 ευρώ
  • ενίσχυση 200 ευρώ σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες
  • μία επιπλέον δόση σε 770.000 δικαιούχους του επιδόματος παιδιού και σε 767.000 του επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ
  • ενίσχυση 200 ευρώ σε 185.000 δικαιούχους επιδόματος ΑμεΑ ΟΠΕΚΑ προσαυξημένη μηνιαία δόση κατά 50% στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η κ. Ζαχαράκη υπενθύμισε ότι είχε προηγηθεί μια αύξηση στο ΕΕΕ, για πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο του 2023 και μάλιστα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. «Είχαμε υποσχεθεί ότι θα δοθεί η αύξηση τον Ιανουάριο του 2024 και το κάναμε νωρίτερα μέσα στο ’23» ανέφερε η υπουργός.

Το συνολικό κόστος των τριών μεγαλύτερων επιδομάτων ανέρχονται περίπου στα 1,9 δισ. ευρώ.

Όπως επισήμανε η υπουργός, «για να πιάνουν τόπο τα επιδόματα και να έχουν νόημα, θα πρέπει πρώτα να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή για να μάθουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί μέσα από τα επιδόματα να κερδίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι να κερδίζουν κάποιοι εις βάρος κάποιου άλλου ο οποίος δηλώνει πλήρως τα εισοδήματά του. Εμείς δεν σταματάμε εδώ και για αυτό υλοποιούμε μία πολύμηνη προσπάθεια μεταρρύθμισης, πάντα με μεγαλύτερη δικαιοσύνη, έτσι ώστε να στηρίξουμε αυτές τις κοινωνικές ομάδες που πραγματικά έχουν ανάγκη» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» επεκτείνεται πανελλαδικά και από τις αρχές του 2025, περίπου στο πρώτο 3μηνο, κάθε δήμος θα μπορεί να έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. «Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ακόμα και ένας παππούς και μια γιαγιά να πάρει από 300 μέχρι 500 ευρώ, ανάλογα αν ο κηδεμόνας είναι σε πλήρη ή σε ημιαπασχόληση, και να βοηθήσει στον οικογενειακό προγραμματισμό», ανέφερε η υπουργός.

Όπως διευκρίνισε η κ. Ζαχαράκη, συνεχίζεται και το πρόγραμμα με τα vouchers των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ. Φέτος δόθηκαν από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μαζί με ευρωπαϊκά χρήματα, περισσότερα από 379 εκατ. ευρώ «και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό κάθε χρόνο».

Ειδήσεις σήμερα:

Αυξήσεις αποδοχών - Μειώσεις φόρων: 14 απαντήσεις για δικαιούχους, κριτήρια και μέτρα

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Οι επόμενες κινήσεις και τα διλήμματα

Οικονομία και κοινωνία... μεγέθη αλληλένδετα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)