Οικονομία

Σήμερα 11:37 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 15:53

Ρεύμα - Επιδότηση Σεπτεμβρίου: Τι ισχύει για τα οικιακά τιμολόγια

Σε ποιο ύψος ορίστηκε η επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβριο.

Ρεύμα - Επιδότηση Σεπτεμβρίου: Τι ισχύει για τα οικιακά τιμολόγια
-

Σε 1,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα καθορίστηκε η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος για το Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξή του το πρωί στο MEGA. Όπως είπε με τον τρόπο αυτό οι λιανικές τιμές (με βάση τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν χθες οι πάροχοι) θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα ή λίγο χαμηλότερα σε σχέση με τον Αύγουστο.

Ο κ. Σκυλακάκης εξέφρασε την ελπίδα για αποκλιμάκωση των τιμών χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας το φθινόπωρο, καθώς η ζήτηση μειώνεται δραστικά σε σχέση με το καλοκαίρι, στις 5,5 γιγαβατώρες ημερησίως περίπου από 7,5-10,5 γιγαβατώρες κατά τους θερινούς καλοκαιρινούς μήνες. Τόνισε ωστόσο ότι η ενεργειακή κρίση στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται, καθώς η Ουκρανία απορροφά μεγάλες ποσότητες ενέργειας από τις γειτονικές χώρες αυξάνοντας έτσι τη ζήτηση και ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή παρέμβαση. Διαφορετικά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Οδηγίας και εφόσον η κρίση συνεχίζεται, μπορεί να υπάρχει παρέμβαση σε εθνικό επίπεδο.

 Τα τιμολόγια όλων των παρόχων

Χθες ανακοινώθηκαν οι τιμές στα τιμολόγια ρεύματος από τους προμηθευτές.Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, παρουσιάστηκαν μειώσεις έως 43% και αυξήσεις έως 8% στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος για το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, 

Οι τιμές διαμορφώνονται από 15,833 έως 19,95 σεντς ανά κιλοβατώρα, ενώ από τα 16 προϊόντα που διατίθενται στην αγορά τα έξι είναι μειωμένα σε σχέση με τον Αύγουστο (μεταξύ αυτών και το τιμολόγιο της ΔΕΗ μέχρι 500 κιλοβατώρες το μήνα), έξι παρέμειναν σταθερά και τέσσερα αυξήθηκαν.

Η διακύμανση των τιμών αντικατοπτρίζει την σχετική αποκλιμάκωση της χρηματιστηριακής τιμής του ρεύματος τον Αύγουστο στα 129,83 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 135,54 τον Ιούλιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Λευκάδα: Νεκρός νεαρός που δούλευε σεζόν

Εθνική Ουρουγουάης – Σουάρες: “Τέλος εποχής” για τον…Pistolero

Λάρισα: Άνδρας με μαχαίρι “σκόρπισε” τον πανικό

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)