Οικονομία

Σήμερα 20:31

Attica - Παγκρήτια: Προχωρούν σε εξυγίανση και ίδρυση νέας τράπεζας

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του επενδυτή χρηματοπιστωτικού ομίλου Thrives Hlodings για την ίδρυσή της νέας τράπεζας. Τι λέει το Υπουργείο Οικονομικών.

Attica - Παγκρήτια: Προχωρούν σε εξυγίανση και ίδρυση νέας τράπεζας
-

H Thrivest Holding υπέγραψε σήμερα Συμφωνία Μετόχων με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εκκινώντας τη διαδικασία εξυγίανσης της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας. Στόχος, η συγκρότηση μίας νέας, υγιούς και αναπτυξιακής Ελληνικής Τράπεζας, που θα λειτουργήσει, ως ο 5ος πυλώνας του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Thrivest, πρόκειται για μια συμφωνία που  φέρνει πλήρη εξυγίανση δύο ιστορικών τραπεζικών ιδρυμάτων και αποτελεί το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας. Μέσω της συμφωνίας αυτής, όπως αναφέρει η ανακοίνωση,  η Thrivest Holding των κ.κ. Εξάρχου, Καϋμενάκη και Μπάκου, καθίσταται ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στον τραπεζικό χώρο της Ελλάδας. Η Τράπεζα Αττικής επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι προχωρά άμεσα στα επόμενα βήματα, α) για την υπαγωγή της στο Πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής 3 και β) για τη συγχώνευση.

Το ΥΠΟΙΚ από την πλευρά του επισημαίνει ότι η εν λόγω λύση ήταν η βέλτιστη δυνατή καθώς πρώτον οδηγεί σε μία σειρά από οφέλη, δεύτερον αποτρέπει ζημίες και τρίτον δεν υπήρχε εναλλακτικό σενάριο. Η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Gov.gr Wallet - Consent : Συγκατάθεση των πολιτών για ολοκλήρωση διαδικασιών

Αυγενάκης: Η δήλωση του εργαζόμενου στο αεροδρόμιο για την ανάκληση της μήνυσης

Στεγόσαυρος APEX: Τιμή - ρεκόρ στην δημοπρασία (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)