Γενικά

06 Οκτωβρίου 2017 17:32

Στον “αέρα” η δόση λόγω απροθυμίας υπαλλήλων του ΕΦΚΑ να δουλέψουν το Σαββατοκύριακο

"Ανησυχία" για την εκταμίευση των 800 εκ. ευρώ. Εγγραφο - έκκληση της Διοίκησης κι η απάντηση του προσωπικού απονομής συντάξεων.

Στον “αέρα” η δόση λόγω απροθυμίας υπαλλήλων του ΕΦΚΑ να δουλέψουν το Σαββατοκύριακο
-

«Με την ψυχή στο στόμα» τρέχει το οικονομικό επιτελείο για να μην χαθεί η υποδόση των 800 εκ. ευρώ, η οποία είναι διαθέσιμη για την Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Το «τροχάδην» της ΑΑΔΕ τον Σεπτέμβριο για να μπαλώσει το νέο «φούσκωμα» των οφειλών του Δημοσίου, λόγω της σώρευσης επιπλέον 600 εκ. ευρώ από εκκρεμείς επιστροφές φόρου τον Αύγουστο δεν φθάνει για να πιαστεί ο στόχος τον οποίο έχουν συμφωνήσει Κυβέρνηση και δανειστές.

Γι΄ αυτό τον λόγο, καθώς στην μείωση των οφειλών του Δημοσίου συνυπολογίζονται οι απονομές νέων συντάξεων, με έγγραφο του προς το προσωπικό που ασχολείται με την έκδοση νέων συντάξεων, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ κάλεσε τους υπαλλήλους να δουλέψουν κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο, να εκδώσουν όσες περισσότερες συντάξεις μπορούν και να γίνει πληρωμή νέων συντάξεων την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, καθώς μέχρι και αυτήν την ημέρα θα αφορούν τα στοιχεία που θα σταλούν στους δανειστές για να διαπιστωθεί αν έχει πιαστεί ο στόχος από ελληνικής πλευράς και να «ανάψει πράσινο φως» για την υποδόση των 800 εκ. ευρώ, αποκλειστικά για την μείωση του όγκου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς πολίτες και επιχειρήσεις.

Ωστόσο, μιλώντας στον Real FM, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν θα πάνε το Σαββατοκύριακο να εργασθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά «ξαφνικά νιώσαμε ότι κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Οι συνάδελφοι που εργάζονται στο τμήμα απονομής συντάξεων δουλεύουν και Σαββατοκύριακα και απογεύματα και βράδια στο σπίτι τους. Επειδή το θέλουν. Προς το παρόν, τα μηνύματα είναι ότι δεν θα απασχοληθούν».

Σε συνέντευξη του στον ίδιο σταθμό, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης, τόνισε ότι «οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι 133.000. Ο στόχος είναι ανοιχτός. Να βγουν όσο γίνεται περισσότερες συντάξεις. Και όχι μόνο μέχρι την Τρίτη. Κάθε μέρα. Και αυτό που λέω στους εργαζόμενους είναι να βγαίνουν όσο γίνεται περισσότερες συντάξεις».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)