Πρόσωπα

05 Ιουλίου 2017 23:35

Μεγάλου: η ελληνική οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Μεγάλου: η ελληνική οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης
-

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι έχει μπει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, εμφανίστηκε απόψε στα Χανιά ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Στο περιθώριο συνάντησης που οργάνωσε η Τράπεζα με επιχειρηματίες και πελάτες της Δυτικής Κρήτης, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και στην οποία το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Τράπεζας, Γιώργος Χατζηνικολάου, ο κ. Μεγάλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Νομίζω ότι είμαστε πια σε τροχιά ανάπτυξης. Το 2017 οι οικονομολόγοι μας περιμένουν ανάπτυξη πάνω από 1%. Το πρώτο τρίμηνο ήταν θετικό, 0,4% που ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Περιμένουμε το 2017 να είναι πάνω από 1%, που θα είναι πάρα πολύ καλό και αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, όπου η ανάπτυξη ήταν γύρω στο μηδέν συν και μηδέν πλην, θα πάμε σε ένα ποσοστό πάνω από 1% και έπεται θετικότερη συνέχεια».

Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου σε μερικές περιοχές όπως είναι η Κρήτη, τα αποτελέσματα θα φανούν πιο γρήγορα.

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, «στην Κρήτη περιμένουμε ίσως και μεγαλύτερη ανάπτυξη από τον μέσο όρο. Η Κρήτη είναι μια οικονομία που κατά κανόνα βασίζεται στον τουρισμό, που πηγαίνει πολύ καλά, και περιμένουμε ότι πάρα πολύ σύντομα όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται, θα είναι ορατή και στην πραγματική οικονομία».

Από τα Χανιά, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, τόνισε ότι η Τράπεζα δίνει πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «οι ανάγκες στην Ελλάδα δεν είναι ανάγκες ρευστότητας. Η ανάγκη είναι να έχουμε υγιή σχέδια, τα οποία να τα χρηματοδοτούμε. Αυτό είναι που ψάχνουμε εμείς στην Τράπεζα και χρήματα για να τα χρηματοδοτήσουμε υπάρχουν».

Ο κ Μεγάλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προγράμματα της συμβολαιακής γεωργίας που χρηματοδοτούν πολλές επιχειρήσεις του νησιού και όπως τόνισε αποτελούν σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της Κρήτης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)