Επιχειρήσεις

07 Νοεμβρίου 2016 19:16

Το τελευταίο “αντίο” στον Ανδρέα Βγενόπουλο

Σε στενό κύκλο τελέστηκε η κηδεία του Ανδρέα Βγενόπουλου στο νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας.

Το τελευταίο “αντίο” στον Ανδρέα Βγενόπουλο
-

Το ύστατο χαίρε στον δικό τους άνθρωπο, είπαν το μεσημέρι της Δευτέρας η οικογένεια και οι κοντινοί άνθρωποι του Ανδρέα Βγενόπουλου, η κηδεία του οποίου έγινε, όπως επιθυμούσε, σε στενό κύκλο, στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας.

Ανήσυχο πνεύμα ο ίδιος, δεν ήταν δυνατόν να περιοριστεί στην δικηγορία ούτε στον αθλητισμό που αγάπησε με πάθος, τόσο στον τομέα της ξιφασκίας, όπου υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της ολυμπιακής αποστολής το 1972, όσο και στην ενασχόληση με τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό.

Διορατικός και δραστήριος, δεν ήταν δυνατόν, λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά, να αφήσει ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που «οσμιζόταν» πριν από όλους, κι έτσι άνοιξε με απόλυτη επιτυχία τα φτερά του στον κόσμο των επιχειρήσεων. 

Ο οραματιστής που γιγάντωσε την MIG

Ο αιφνίδιος θάνατος του δικηγόρου και επιχειρηματία, στα 63 του χρόνια από καρδιακή ανακοπή, σκόρπισε θλίψη στον κόσμο της αγοράς και πρώτα στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον όμιλο της MIG, που δημιούργησε και μέσα σε λιγότερα από 20 χρόνια, γιγάντωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει παρουσία σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Η Marfin Investment Group αποτελεί βάσει των οικονομικών μεγεθών και του εκτοπίσματος του τζίρου της, που ξεπερνά τα 1,2 δις ετησίως, τον μεγαλύτερο επενδυτικό όμιλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, έχοντας μεταξύ άλλων στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείες με ετήσιο κύκλο εργασιών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ η κάθε μια.

Μεταξύ αυτών, η Vivartia στην οποία ανήκουν οι εταιρείες: Δέλτα, Everest, Goody’s, Flocafe και Μπαρμαπ-Στάθης, το θεραπευτήριο «Υγεία» και το μαιευτήριο-κλινική «Μητέρα», το Attica Group στο οποίο ανήκουν οι ναυτιλιακές εταιρείες Blue Star Ferries και Super Fast Ferries, η Singular Logic στον τομέα της πληροφορικής και πληθώρα εταιρειών με δραστηριότητα στον τουρισμό και την κτηματαγορά.

Οι άνθρωποι που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του θα θυμούνται πάντοτε το πείσμα και το πάθος του Ανδρέα Βγενόπουλου, αυτά που μαζί με τις αδιαμφισβήτητες δεξιότητες του, τον έκαναν να ξεχωρίζει στον κόσμο του «επιχειρείν».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)