Γενικά

30 Σεπτεμβρίου 2016 18:43

Στουρνάρας:προστατευμένο το ελληνικό και διεθνές τραπεζικό σύστημα

«Κόκκινα δάνεια», Τράπεζα Αττικής και η Deutche Bank, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνομιλίας του διοικητή της ΤτΕ και του Πρωθυπουργού.

Στουρνάρας:προστατευμένο το ελληνικό και διεθνές τραπεζικό σύστημα
-

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον διοικητή της ΤτΕ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος από τη συνάντηση, τόνισε ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει συμφωνήσει να έχει με τον Πρωθυπουργό, για ζητήματα που αφορούν την οικονομία.

Σε δηλώσεις του και αναφερόμενος στα «κόκκινα δάνεια» ο κ. Στουρνάρας, επεσήμανε ότι είναι στο χέρι των τραπεζών να επιλέξουν μεταξύ των επιλογών του κώδικα δεοντολογίας. Τόνισε ωστόσο ότι είναι σημαντικό να είναι «συνεργάσιμοι» οι δανειολήπτες.

Σε ότι αφορά την τράπεζα Αττικής, υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις είναι θετικές και επεσήμανε ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας θα έχει την στήριξη της ΤτΕ.

Μιλώντας για την Deutsche Bank, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά  και το διεθνές, παραμένουν προστατευμένα καθώς υπάρχουν πλέον εργαλεία που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Άρα δεν υπάρχει ανησυχία, πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι σε συζήτηση που έγινε για την αξιολόγηση ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε, πως θα κλείσει το συντομότερο δυνατόν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)