Κόσμος

08 Δεκεμβρίου 2015 09:06

Σε χαμηλό επταετίας οι τιμές πετρελαίου!

Στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2009 υποχώρησε η τιμή του μαύρου χρυσού. Πιέσεις στη Wall Street και «βουτιά» για τις μετοχές του ενεργειακού τομέα.

Σε χαμηλό επταετίας οι τιμές πετρελαίου!
-

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2009 υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου, δεχόμενο ισχυρές πιέσεις από την αδυναμία του ΟΠΕΚ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αυξανόμενης παραγωγής αργού.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησαν κατά 5,8% ή 2,32 δολάρια, τερματίζοντας στα 37,65 δολάρια ανά βαρέλι.

Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου του χρυσού κατέγραψαν πτώση 0,8% ή 8,90 δολάρια, κλείνοντας στα 1.075,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Η πτώση του πολύτιμου μετάλλου αποδίδεται στην σημαντική ενίσχυση του δολαρίου και στη συνεπαγόμενη μειωμένη ζήτηση για τον κλάδο των μετάλλων.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω της σημαντικής πτώσης που κατέγραψαν οι τιμές πετρελαίου και ενώ οι επενδυτές μετρούν αντίστροφα μέχρι την ερχόμενη κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Ειδικότερα, οι μετοχές του ενεργειακού τομέα δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις από τη «βουτιά» που σημειώθηκε στις τιμές του πετρελαίου, στον «απόηχο» της απόφασης του ΟΠΕΚ την Παρασκευή να διατηρήσει την παραγωγή του αργού στα υφιστάμενα επίπεδα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)