Γενικά

02 Σεπτεμβρίου 2015 23:51

ΤΑΙΠΕΔ: Δεν θα επιτευχθούν εφέτος οι στόχοι του μνημονίου για τα έσοδα

Χωρίς τη συμφωνία για τα περιφερειακά αεροδρόμια δεν θα επιτευχθεί ο στόχος εσόδων του 2015 δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

ΤΑΙΠΕΔ: Δεν θα επιτευχθούν εφέτος οι στόχοι του μνημονίου για τα έσοδα
-


Δεν θα καλυφθούν εφέτος οι στόχοι εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις εξαιτίας της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της συμφωνίας (ύψους 1,2 δισ. ευρώ) για παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στο σχήμα υπό τη γερμανική Fraport, δήλωσε, στο Reuters, ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Στέργιος Πιτσιόρλας.

Το νέο μνημόνιο προβλέπει έσοδα 1,4 δισ. ευρώ για το 2015, με τον κ. Πιτσιόρλα να υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο είναι πλέον ανέφικτο. Θεωρεί, ωστόσο, πως μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι εσόδων του 2016. Προβλέπεται πως η Ελλάδα πρέπει να αντλήσει 3,7 δισ. ευρώ από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ενώ στα 1,3 δισ. ευρώ βρίσκεται ο στόχος του 2017.

Ειδικά για το θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων, ο Στέργιος Πιτσιόρλας σημείωσε πως «αν η Fraport δεν είναι έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία τον Οκτώβριο που λήγει η εγγυητική επιστολή της, τότε μπορούμε να συζητήσουμε μια μικρή παράτασή της». Οι Γερμανοί, πάντως, ανακοίνωσαν τον Αύγουστο πως δεν αναμένουν ολοκλήρωση της συμφωνίας εντός του 2015.

Ως προς την πώληση του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar εκτιμά ότι μπορεί να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι Αζέροι μπορεί να αποκτήσουν το 49% και όχι το 66% που προβλέπονταν αρχικά, ενώ ενδιαφέρον για το υπόλοιπο 17% έχουν εκδηλώσει ισχυροί ευρωπαϊκοί όμιλοι όπως η Βελγική Fluxys.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον Αστέρα Βουλιαγμένης παρά την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το ειδικό χωροταξικό σχέδιο.

«Εκτιμώ πως οι διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές θα ολοκληρωθούν σύντομα και πως μπορεί να βρεθεί λύση που θα καλύπτει το επιχειρηματικό τους σχέδιο και τις απαιτήσεις του δικαστηρίου» δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, εξάλλου, συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ και να διατεθεί αρχικά το 51%. Και οι οκτώ όμιλοι που βρίσκονται στο τελικό στάδιο εξακολουθούν να ενδιαφέρονται υποστήριξε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)