Γενικά

23 Απριλίου 2015 09:56

Ντομπρόβσκις: Να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες το Μάιο

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις τονίζει ότι η πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα δεν είναι ικανοποιητική και ζητά να υπάρξει λύση μέσα στο Μάιο.

-

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε σήμερα ότι δεν περιμένει μία συμφωνία στις τεχνικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τον Απρίλιο, λέγοντας ότι οι συνομιλίες μπορεί να συνεχισθούν μέχρι τον επόμενο μήνα, και, άρα, μετά την προθεσμία της 30ής Απριλίου.

"Πρέπει να προχωρήσουμε τις τεχνικές συνομιλίες και να τις ολοκληρώσουμε περί τον Μάιο ή κάπου εκεί", δήλωσε ο Ντομπρόβσκις στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό όλες οι πλευρές, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, να παραμείνουν προσηλωμένες στις δεσμεύσεις τους. "Οι συνομιλίες συνεχίζονται. Η πρόοδος δεν είναι ικανοποιητική", είπε.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Ρόιτερς, η Ελλάδα, η οποία ξεμένει από ρευστό, έχει δεσμευτεί στους εταίρους της Ευρωζώνης τον περασμένο Φεβρουάριο ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου, θα συμφωνήσει με τους πιστωτές για ένα ολοκληρωμένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων, ώστε να λάβει το πράσινο φως για να πάρει τα 7,2 δις.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι περιμένουν από την Ελλάδα να παρουσιάσει λίστα με τις μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup της Παρασκευής, που θα διεξαχθεί στη Ρίγα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)