Γενικά

07 Απριλίου 2015 18:53

Επιτροπή για αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους

Η επιτροπή Λαφαζάνη που συγκροτήθηκε σήμερα στοχεύει στη μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω ενός προγράμματος αντιμετώπισης του ενεργειακού κόστους.

-

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, εξετάστηκε ένα συνολικό σχέδιο για την ουσιαστική μείωση της τιμής κόστους ενέργειας, ώστε πρώτα απ’ όλα να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά, αλλά και να υποβοηθηθεί η ενεργοβόρα βιομηχανία στη χώρα μας και να διασφαλιστούν οι θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων.

Παράλληλα, έγινε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων για την εφαρμογή και την άμεση υλοποίηση δράσεων, με έμφαση στο μέτρο της «διακοψιμότητας» για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, χωρίς να υπάρξει μετακύληση του κόστους στους υπόλοιπους καταναλωτές.

Η επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων Φορέων και τη συνδρομή του ΥΠΑΠΕΝ, εντός τριών εβδομάδων θα καταθέσει τις πρώτες προτάσεις της και εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία, ώστε να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης του υψηλού ενεργειακού κόστους των ενεργοβόρων επιχειρήσεων και να αναληφθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη για μείωση των υπέρογκων τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος συνολικά στην ελληνική οικονομία, κυρίως για τους πλέον αδύναμους οικιακούς καταναλωτές, αλλά και για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)