Γενικά

09 Μαρτίου 2015 15:43

Μοσκοβισί: Χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες για την λίστα Βαρουφάκη

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες για το κλίμα που επικρατεί κατά τις αφίξεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

-

Η πρώτη λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε η Ελλάδα έγινε δεκτή από τους θεσμούς, ανέφερε σε δηλώσεις του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup, ωστόσο διευκρίνισε ότι χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες.

«Το Eurogroup είναι ένα πολιτικό όργανο.  Είναι τα τεχνικά κλιμάκια που θα αξιολογήσουν και θα συγκεκριμενοποιήσουν τον τρόπο εφαρμογής των προτάσεων», είπε και πρόσθεσε ότι οι τεχνικές αξιολογήσεις θα πρέπει και αυτές να γίνουν σε πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης, «αλλά η εμπιστοσύνη χτίζεται με συγκεκριμένες δράσεις».

Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί στην σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα συζητηθούν τεχνικές λεπτομέρειες για Ελλάδα και τόνισε ότι «δεν χάνουμε χρόνο για το ζήτημα της Ελλάδας, εργαζόμαστε συνεχώς.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, δήλωσε ότι «οι Έλληνες θα πρέπει να κινηθούν όσο πιο γρήγορα μπορούν, θα πρέπει να επιταχύνουν», ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει για το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Έχουν ήδη προσέλθει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν ο Βέλγος υπουργός Βαν Όβερτβελντ οι οποίοι δεν προχώρησαν σε δηλώσεις, ενώ χωρίς να προβούν σε δηλώσεις κατέφθασαν και ο Έλληνας υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης, και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάνης Βαρουφάκης πιθανόν να συναντηθεί πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup με τον Πιέρ Μοσκοβισί και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το Εurogroup αναμένεται να ξεκινήσει στις 16.30, ωστόσο δεν αναμένεται να καταλήξει σε κάποια συμφωνία για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Γιουργκ Βαισμπέργκερ τόνισε ότι δεν αναμένονται αποφάσεις, αλλά επισήμανε ότι ισχύουν οι αποφάσεις του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου και οι δεσμεύσεις για την Ελλάδα που απορρέουν από αυτές. «Η Ελλάδα έχει ανακοινώσει μεταρρυθμιστικά μέτρα. Τώρα το θέμα είναι να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Είναι στο χέρι της Αθήνας» δήλωσε. 

Νωρίτερα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, μιλώντας στην Γερμανική Ραδιοφωνία, σημείωσε ότι δεν αναμένει κάποια απόφαση για περαιτέρω πληρωμές από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς δεν πληρούνται, όπως είπε, οι προϋποθέσεις, ενώ ζήτησε «περισσότερο ρυθμό» στην εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)