Γενικά

18 Αυγούστου 2014 23:26

Τον κατάλογο με τις φοροελαφρύνσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση

Το σχέδιο με το εύρος της μείωσης των φορολογικών βαρών που επιδιώκει να εφαρμόσει από το Φθινόπωρο επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

-



Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει τον κατάλογο των φοροελαφρύνσεων που θα παρουσιάσει στην προπαρασκευαστική συνάντηση με την τρόικα, στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, δίνοντας προτεραιότητα στη χαλάρωση συντελεστών, ώστε να ευνοηθούν οι περισσότεροι φορολογούμενοι. Στόχος είναι οι ελαφρύνσεις να αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Οκτώβριο.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η μείωση έως και 20% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο κατάργησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης ή μείωση των συντελεστών της στο 50% και εναλλακτικά η αύξηση του ορίου εισοδήματος επάνω από το οποίο επιβάλλεται, που σήμερα είναι 12.000 ευρώ.

Ακόμη στην κυβέρνηση επεξεργάζονται την κατάργηση του φόρου πολυτελείας για τα ΙΧ και τη σταδιακή μείωση του ανώτερου συντελεστή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 42% στο 33%. Στις προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου είναι, μεταξύ άλλων, η σταδιακή μείωση του φόρου εισοδήματος ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, ενώ μελετάται και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όσους εμφανίζουν μηδενικά εισοδήματος.

Πρόγευση των σχεδιαζόμενων ελαφρύνσεων αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)