Γενικά

10 Φεβρουαρίου 2014 15:54 Τελευταία ενημέρωση : -

Στο γραφείο του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος οι έφοροι

Συνάντηση με τους διευθυντές των μεγάλων εφοριών είχε στο γραφείο του ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου.

-

Του Νίκου Ρογκάκου

Αν και δεν είναι γνωστό το αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αθανασίου τους ανέθεσε ελέγχους για ένα κομμάτι των ερευνών που έχει αναλάβει το ΣΔΟΕ και δεν προλαβαίνει εκείνο να διεκπεραιώσει, λόγω ελλείψεων προσωπικού, καθεστώτων και νοοτροπίας.

Συγκεκριμένα, επειδή το ΣΔΟΕ δεν έχει κόσμο να ελέγξει όλη τη χώρα, ο κ. Αθανασίου ζήτησε από τους εφόρους να πάρουν επ ώμου υποθέσεις που τους ανήκουν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ANT1News.gr οι έλεγχοι χωρίζονται σε δύο τμήματα: Εμβάσματα και λίγες επιλεγμένες OFF SHORE.

Άλλωστε, με βάση το νόμο ο κ. Αθανασίου έχει τη δυνατότητα να αναθέτει ο ίδιος υποθέσεις στο φορολογικό μηχανισμό για να προχωρούν οι έρευνες όταν εκείνος κρίνει ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ άλλων, στο γραφείο του εισαγγελέως κλήθηκαν οι έφοροι των ΦΑΕ Αθηνών και Πειραιώς, της Ά ΔΟΥ Αθηνών και των ΔΥΟ Γλυφάδας και Κηφισιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κεντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου έχει στην αρμοδιότητά του τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ, των 54.000 εμβασμάτων που έχουν βγει στο εξωτερικό, των 2.000 φορολογούμενων μεγάλου ή αιφνίδιου πλούτου και οι οποίες βρίσκονται καθηλωμένες εδώ και τρία χρόνια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)