Υγεία

Χθες 22:13

Ευλογιά των Πιθήκων - ECDC: Σύσταση προς τους ταξιδιώτες για εμβολιασμό

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν κατά του ιού της ευλογιάς, εάν πρόκειται να επισκεφθούν πληγείσες περιοχές στην Αφρική, σύμφωνα με νέες συμβουλές.

Ευλογιά των Πιθήκων - ECDC: Σύσταση προς τους ταξιδιώτες για εμβολιασμό
-


Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) επικαιροποίησε τις συστάσεις του ως απάντηση στα κρούσματα ενός νέου στελέχους του ιού. Άλλες ήπειροι, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, μπορούν επίσης να αναμένουν κάποια κρούσματα, αναφέρει.

Το ECDC λέει ότι ο κίνδυνος εξάπλωσής του παντού είναι χαμηλός, παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πρόσφατα την κατάσταση με τον ιό της ευλογιάς σε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ασθένεια – παλαιότερα γνωστή ως monkeypox – μπορεί να μεταδοθεί με στενή επαφή με κάποιον που έχει τη μόλυνση.

Τι κάνουν όσοι έχουν εμβολιαστεί στο παρελθόν

Όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της mpox στο παρελθόν μπορεί να χρειαστούν μόνο μία δόση ανανέωσης, αντί για δύο εμβολιασμούς.

Συνήθως συνιστώνται αναμνηστικές δόσεις εμβολίου κάθε δύο έως 10 χρόνια, εάν ένα άτομο εξακολουθεί να διατρέχει κίνδυνο έκθεσης.

Ο ιός Mpox έχει σκοτώσει τουλάχιστον 450 άτομα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τους τελευταίους μήνες και συνδέεται με έναν νέο τύπο ή Κλάση που ονομάζεται 1b.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέθυμνο: Στη φυλακή 58χρονος για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης

Στρυμόνας: Εντοπίστηκε η σορός του αγνοούμενου ψαρά

Χανιά - Τροχαίο δυστύχημα: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τουριστικό βαν (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)