Υγεία

Σήμερα 18:33

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Κάλεσαν για εφημερία 80χρονο γιατρό

Ένας 80χρονος ιδιώτης γιατρός ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί ήταν ανάμεσα στους γιατρούς που κλήθηκαν να καλύψουν εφημερίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Κάλεσαν για εφημερία 80χρονο γιατρό
-

Ένα περιστατικό που δημιουργεί προβλήματα για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου συνέβη στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους γιατρούς που κλήθηκαν να καλύψουν εφημερίες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, βρέθηκε και ένας άνδρας άνω των 80 ετών, παθολόγος του Ρεθύμνου, ο οποίος αρνήθηκε να δεχθεί την πρόσκληση.

Αυτή η κίνηση προβληματίζει την ιατρική κοινότητα, καθώς θέτει ένα σοβαρό και επικίνδυνο προηγούμενο. Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσο ένας άνθρωπος προχωρημένης ηλικίας θα μπορούσε να ανταποκριθεί στον όγκο των ασθενών και στο φόρτο εργασίας σε ένα τόσο νευραλγικό τμήμα όπως το ΤΕΠ.

Το ζήτημα απασχολεί έντονα την ιατρική κοινότητα, με τους γιατρούς να ζητούν άμεσα λύσεις χωρίς αυτά τα "παιχνίδια" όπως αναφέρουν. Είναι απαραίτητο να βρεθούν βιώσιμες και ασφαλείς λύσεις για να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού.

Πηγή: neakriti.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης να βάλει τον Δένδια στη θέση του

Κεφαλονιά: Ατύχημα με C-130 στο αεροδρόμιο (βίντεο)

Τροχαίο - Κέρκυρα: Φονική σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)