Γενικά

05 Δεκεμβρίου 2018 17:37

Στη Μπολόνια αντί για λαμπάκια, στόλισαν με … στίχους του Λούτσιo Ντάλα (εικόνες)

Αυτά τα Χριστούγεννα στη Μπολώνια, θα έχουν διαφορετικό χρώμα… κι αν μη τι άλλο, θα είναι πολύ μελωδικά.

Στη Μπολόνια αντί για λαμπάκια, στόλισαν με … στίχους του Λούτσιo Ντάλα (εικόνες)
-

Με στίχους του τραγουδιού “L’ anno che verra”, (Ο χρόνος που θα ‘ρθει) στόλισαν μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας, την Μπολόνια.

Εκεί ζούσε ο Ιταλός τραγουδοποιός και η ιστορική πόλη του αφιέρωσε την γιορτινή φωταγώγηση της via D’ Azeglio, υπό τους ήχους βεβαίως του τραγουδιού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των εμπόρων της via d’ Azeglio σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λούτσιο Ντάλα και τις δημοτικές Αρχές.

Ο Λούτσιο Ντάλα είχε γεννηθεί στις 4 Μαρτίου του 1943 στη Μπολώνια και με τη μουσική και τους στίχους του σημάδεψε την ιταλική μουσική σκηνή για πάνω από τέσσερις δεκαετίας, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά με μπαλάντες που ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας, (όπως το Caruso που ερμήνευσαν αργότερα και οι Λουτσιάνο Παβαρότι και Αντρέα Μποτσέλι ) και θεωρούνται σήμερα κλασικές.

Μεταξύ των μεγάλων επιτυχιών του, τα Anna e Marco (που μετέφεραν στα ελληνικά οι αδελφοί Κατσιμίχα), Piazza Grande, Come e' profondo il mare και το L'anno che verra', που μετέφερε στα ελληνικά ο Διονύσης Σαββόπουλος ( «Καλέ μου φίλε, σου γράφω»). Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών το 2012.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)