Γενικά

04 Οκτωβρίου 2018 14:22

Εκατοντάδες τα θύματα της “τέλειας selfie”

Εχουν πληρώσει με την ζωή τους την προσπάθεια για ένα "εντυπωσιακό κλικ".

Εκατοντάδες τα θύματα της “τέλειας selfie”
-

Τη ζωή τους έχουν χάσει 259 άτομα σε όλο τον κόσμο, προσπαθώντας να φωτογραφίσουν τον εαυτό τους σε μία πόζα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις στα social media, σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Journal of Family Medicine and Primary Care.

Ο αριθμός προκαλεί σοκ, καθώς τα θύματα δεν είναι μόνο από περίεργες πόζες αλλά και από ριψοκίνδυνες, όπως αυτές που θέλουν δείξουν το γκρεμό που βρίσκεται πίσω τους ή κάποιο όπλο που κρατούν.

Οι περισσότεροι θάνατοι, σύμφωνα με την έρευνα, οφείλονται σε πνιγμούς ανθρώπων που πέφτουν από σκάφη ή παρασύρονται από κύματα.

Δεύτερη αιτία στη μακάβρια λίστα είναι οι «μεταφορές», δηλαδή ο θάνατος που επήλθε ενώ κάποιος προσπαθούσε να απαθανατίσει ένα στιγμιότυπο μπροστά από κινούμενο τρένο ή μέσα σε αυτοκίνητο εν κινήσει.

Τη τρίτη θέση της μαύρης αυτής λίστας μοιράζονται οι φωτιές και οι πτώσεις από ψηλά σημεία.

Οκτώ θάνατοι καταγράφηκαν από άγρια ζώα, ενώ μόνο έκπληξη δεν αποτελεί πως η Αμερική έρχεται πρώτη στους θανάτους από όπλα, δηλαδή, άνθρωποι αυτοπυροβολήθηκαν προσπαθώντας να βγάλουν σέλφι.

Επίσης ερευνητές από τις ιατρικές σχολές του Νέου Δελχί κατέγραψαν δημοσιεύματα που αφορούσαν θανάτους λόγω σέλφι από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2017.

Από την έρευνά προκύπτει, πως τα περισσότερα… φωτογραφικά δυστυχήματα καταγράφηκαν στην Ινδία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και το Πακιστάν, με την πλειονότητα των θυμάτων (72%) να είναι ηλικίας κάτω των 30 χρόνων.

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα πως, παρότι οι γυναίκες είναι εκείνες που βγάζουν περισσότερες σέλφι, οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στον κίνδυνο και τα ατυχήματα.

Σύμφωνα με την έρευνα: «Οι νέοι και οι τουρίστες είναι αυτοί που πλήττονται συχνότερα, στην προσπάθειά τους να είναι ‘κουλ’, ποστάροντας φωτογραφίες στα social media για να δεχτούν βροχή από λάικ και σχόλια».

Τέλος, οι ερευνητές σημειώνουν: «οι σέλφι καθαυτές δεν είναι επικίνδυνες. Επικίνδυνη είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά. Οι άνθρωποι πρέπει να ενημερώνονται για τους κινδύνους που ενέχει η συμπεριφορά τους αλλά και τα επικίνδυνα μέρη όπου απαγορεύονται οι σέλφι».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)