Γενικά

10 Αυγούστου 2018 18:16

Συναγερμός στη Γερμανία: Ξεμένουν από μπουκάλια μπίρας! (βίντεο)

Η υπερβολική κατανάλωση μπίρας λόγω καύσωνα έχει οδηγήσει σε σοβαρό έλλειμμα μπουκαλιών….

Συναγερμός στη Γερμανία: Ξεμένουν από μπουκάλια μπίρας! (βίντεο)
-

Ο παρατεταμένος καύσωνας που πλήττει την Ευρώπη έχει προκαλέσει ένα σοβαρό πρόβλημα στη Γερμανία: τα ζυθοποιία της χώρας κινδυνεύουν να ξεμείνουν από μπουκάλια μπίρας!

Ο λόγος είναι ότι, όσο πιο πολύ ζέστη κάνει, τόσο περισσότερη μπίρα καταναλώνεται κι έτσι οι ζυθοποιοί απευθύνουν έκκληση στους καταναλωτές να επιστρέφουν τα άδεια μπουκάλια τους, ώστε να συνεχίσουν να έχουν μπίρα να πιούν.

Η τιμή κάθε άδειου μπουκαλιού που επιστρέφεται στη Γερμανία κυμαίνεται από 8 έως 15 λεπτά του ευρώ και τα μπουκάλια μπίρας επιστρέφονται στη συνέχεια στους ζυθοποιούς.

Όμως το κύμα καύσωνα που πλήττει και τη Γερμανία έχει προκαλέσει τεράστιο έλλειμα στα μπουκάλια.

Ένα μικρό ζυθοποιείο μάλιστα, στη δυτική Γερμανία απηύθυνε έκκληση λέγοντας στους καταναλωτές: «πρώτα τα άδεια, μετά διακοπές!».

Με την έλλειψη των μπουκαλιών της μπίρας να θεωρείται τραυματική για αρκετούς Γερμανούς, υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν άλλα προβλήματα του καύσωνα.

Σε κάποια μέρη της Γερμανίας η θερμοκρασία έφτασε μέχρι και τους 39 βαθμούς, ενώ συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30!

Τις προηγούμενες μέρες χρειάστηκαν πάνω από 200 πυροσβέστες για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή έξω από το Βερολίνο, η οποία επιδεινώθηκε από εκρήξεις που προκάλεσαν εκρηκτικά θαμμένα στο έδαφος από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επιπλέον, σε πολλές περιοχές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών παρατηρείται λειψυδρία, με τους αγρότες να καλούν την κυβέρνηση για βοήθεια, αφού υπολογίζουν τις ζημιές σε δισεκατομμύρια ευρώ. Η παραγωγή υπολογίζεται ότι έχει σημειώσει μείωση της τάξης του 18%, μέχρι στιγμής.

 

 

 

 

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)