Γενικά

07 Μαρτίου 2018 15:56

Σαουδική Αραβία: βάζουν “τσιπάκια” στις καμήλες

Συστάθηκε επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος για να εξετάσει την υποχρεωτική τοποθέτηση τους. Ποιος είναι ο στόχος του μέτρου.

Σαουδική Αραβία: βάζουν “τσιπάκια” στις καμήλες
-

Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας εξετάζουν την υποχρεωτική τοποθέτηση μικροτσίπ στις καμήλες και για τον σκοπό αυτό έχει συσταθεί ειδική επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως μεταδίδει το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας (SPA).

Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος για τον έλεγχο των νοσημάτων, αλλά και τη δημιουργία μίας βάσης δεδομένων με τους ιδιοκτήτες των καμηλών.

Το μικροτσίπ έχει περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και περιβάλλεται από ένα προστατευτικό υλικό για την αποτροπή αλλεργικών αντιδράσεων στο ζώο. Τοποθετείται κάτω από το δέρμα στο λαιμό της καμήλας και φέρει έναν μοναδικό 15ψήφιο αριθμό, μέσω του οποίου καθίσταται δυνατή η αναγνώριση κάθε μίας καμήλας ξεχωριστά,  όπως φυσικά η παρακολούθηση και ο εντοπισμός της.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη Σαουδική Αραβία ζουν σήμερα 1,4 εκατ. καμήλες, εκ των οποίων το 14% είναι καταγεγραμμένο με τσιπάκια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)