Γενικά

20 Δεκεμβρίου 2013 14:00

Απαγορεύουν τη μίνι φούστα στην Ουγκάντα

Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο κατά της πορνογραφίας, το οποίο προβλέπει την απαγόρευση της μίνι φούστας και άλλων αποκαλυπτικών ενδυμάτων.

-

Το επίμαχο νομοσχέδιο απαγορεύει οτιδήποτε αποκαλύπτει σεξουαλικά μέρη του γυναικείου σώματος, όπως τα οπίσθια ή το στήθος, καθώς και την προκλητική που μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική διέγερση ή άλλες ενέργειες που τείνουν να διαφθείρουν τα ήθη.

Η βρετανική εφημερίδα Independent σχολιάζει πως ο νόμος θεωρείται ως απειλή για τα δικαιώματα των γυναικών και επισημαίνει πως, εφ’ όσον τεθεί σε ισχύ, θα έχει πολλές παράπλευρες συνέπειες: θα οδηγήσει στην απαγόρευση ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, ακόμη και μουσικών βιντεοκλίπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στην Ουγκάντα ο «αντιπορνογραφικός νόμος» έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις και θεωρείται «πισωγύρισμα» στα χρόνια της δικτατορίας του Ίντι Αμίν Νταντά, ο οποίος στη δεκαετία του ’70 είχε απαγορεύσει τη μίνι φούστα με διάταγμα.

Πάντως, για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος πρέπει να εγκριθεί από τον Πρόεδρο της χώρας, Μουσεβένι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)