Καιρός

Σήμερα 18:06

Καύσωνας - Δευτέρα: Έως 41 βαθμούς Κελσίου, μπόρες και καταιγίδες

Που και πότε αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, για την Δευτέρα προβλέπεται να συνεχιστούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στην ηπειρωτική χώρα. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονία και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει:

  1. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  2. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  3. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  4. στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικα΄αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 26 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 41 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονία και της Θράκης. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 37 με 40-41 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στα νότια βαθμαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί,  4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στα βόρεια την Τρίτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια, όπου η μέγιστη θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κεφαλονιά: Ατύχημα με C-130 στο αεροδρόμιο (βίντεο)

Κέρκυρα: Κατηγορεί για revenge porn… την πρώην πεθερά του

Μεσήλικας παρίστανε τον γονιό και τραβούσε φωτογραφίες από ανήλικα σε νεροτσουλήθρες

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)