Γενικά

05 Απριλίου 2016 13:23

Athens Science Festival: “Εξελισσόμαστε με την επιστήμη”

Από τις 5 μέχρι τις 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εφέτος το Athens Science Festival, το οποίο έχει ως στόχο το «άνοιγμα» της επιστήμης στο ευρύ κοινό.

Athens Science Festival: “Εξελισσόμαστε με την επιστήμη”
-

«Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη» είναι το θέμα του φετινού Athens Science Festival που πραγματοποιείται το διάστημα 5-10 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από το εξωτερικό.

Ερευνητές και εκπαιδευτικοί από Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστήμια, Μουσεία, και εκπαιδευτικούς φορείς ενώνουν τις γνώσεις, τη φαντασία και την εμπειρία τους για να παρουσιάσουν στο κοινό του φεστιβάλ  τον μαγευτικό κόσμο της επιστήμης. Μέσα από διαδραστικά εκθέματα και εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης, μικροί και µμεγάλοι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τον κόσµο που µας περιβάλλει: Τι κρύβει ένα απολιθωμένο οστό; Είναι γλυκό σα ζάχαρη και φτιάχνει και ...καθρέφτη! Τί είναι; Αν θέλεις να λύσεις το µμυστήριο του Rubik, να γράψεις µε αόρατο µμελάνι και να μετατρέψεις το κινητό σου σε µμικροσκόπιο δεν έχεις παρά να µας επισκεφτείς!

Το φεστιβάλ επιστήμης της Αθήνας θα φιλοξενήσει επίσης τέσσερις έγκριτους ομιλητές: την Τρίτη, τον Σβάντε Πάαμπο του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planck· την Τετάρτη, τον καθηγητή Ρόμπερτ Ουίνστον, πρωτοπόρος της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής· το Σάββατο τον Ντάνιελ Γούλπερτ του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, ο οποίος θα μιλήσει για τον έλεγχο των κινήσεων από τον εγκέφαλο· και την Κυριακή τον Τζον Έλις του King's College στο Λονδίνο, ο οποίος θα μιλήσει για το μποζόνιο Χιγκς, τη σκοτεινή ύλη και άλλα μυστήρια που εξετάζει ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του CERN.

H είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά οι Ζώνες του Φεστιβάλ:

ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ:

Διαδραστική Έκθεση, Πειράματα Επίδειξης, Εργαστήρια, παιδαγωγικά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά

Τετάρτη – Παρασκευή 9.00 – 14.00 (σχολικές επισκέψεις)

Σάββατο και Κυριακή: 11.0 – 17.00 (για όλες τις ηλικίες)

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΖΩΝΗ

Προβολές επιστημονικών ντοκιμαντέρ με τη συνεργασία του Goethe Institut Athen και άλλων φορέων

Τετάρτη – Παρασκευή: 14.00 – 16.00 (ευρύ κοινό)

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ

Σεμινάρια (workshop), καφέ επιστήμης, ομιλίες στρογγυλά τραπέζι

Τρίτη – Κυριακή: 16.00 – 21.00 (ενήλικο κοινό 16+)

ΒΡΑΔΙΝΗ ΖΩΝΗ

Καλλιτεχνικά δρώμενα (μουσική, χορός, θεατρικές παραστάσεις, stand up Science, κ.α.)

Τρίτη – Κυριακή: 21.00 – 22.00 (ενήλικο κοινό 16+)

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΖΩΝΗ

Έκθεση Τέχνης και Επιστήμης με τη συμμετοχή του CERN και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από σημαντικούς καλλιτέχνες

Τετάρτη – Κυριακή 11.00 – 21.00 (ευρύ κοινό)

Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo, το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, το Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)