Γενικά

21 Σεπτεμβρίου 2014 18:15

Κόκκινο φανάρι; Ώρα για χορό!

Το κόκκινο ανθρωπάκι στο φανάρι για τους πεζούς προσελκύει μεγαλύτερη προσοχή όταν κάνει χορευτικές φιγούρες... σώζοντας ζωές.

-

Στους αφόρητα γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, πολλοί από τους πεζούς αγνοούν το κόκκινο φανάρι και διασχίζουν το δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους σωματική ακεραιότητα αλλά και άλλων.

Ένα έξυπνο πρόγραμμα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας αποτέλεσε τροφή για σκέψη για τους συγκοινωνιολόγους.

Τι θα γινόταν αν, αντί για παγερά ακίνητο, το κόκκινο ανθρωπάκι προσέλκυε την προσοχή των περαστικών με ορισμένες χορευτικές φιγούρες;

Μη βιαστείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας, γιατί αν μη τι άλλο οι πεζοί σε κεντρική διασταύρωση της Λισαβόνας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Κοντά στο φανάρι υπήρχε ένας θάλαμος, όπου οι περαστικοί μπορούσαν να μπουν και να κάνουν μία επίδειξη των χορευτικών τους ικανοτήτων, με τις κινήσεις τους να αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο στον κόκκινο σηματοδότη.

Αποτέλεσμα; 81% περισσότεροι πεζοί σταμάτησαν στη διάβαση, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον το κόκκινο ανθρωπάκι να χορεύει ασταμάτητα και κατ’ επέκταση περιμένοντας το πράσινο για να περάσουν απέναντι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)