Γενικά

15 Ιουλίου 2014 18:49

Ηλεκτρονικό σπίτι με φθηνότερο κόστος

Το νέο πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας έξυπνων συσκευών μέσα στο σπίτι είναι γεγονός και ονομάζεται Thread.

-


Πρόκειται για ένα νέο ασύρματο δίκτυο χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης για τις διασυνδέσεις «έξυπνων» συσκευών, όπως smartphones, τηλεοράσεις ψυγεία, πλυντήρια, θερμοστάτες κλπ, σε σπίτια.

Στη δημιουργία του Thread έχουν συμβάλει οι εταιρείες Nest, Samsung, Freescale, ARM, Yale, Silicon Labs και Big Ass Fans.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρωτόκολλο που βασίζεται στο IPv6 και προσφέρει στις συσκευές τη δυνατότητα επικοινωνίας με ενεργειακή κατανάλωση σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν του WiFi ή του Bluetooth.



Σύμφωνα με τον Κρις Μπόρος, πρόεδρο της ομάδας πίσω από το Thread: «Πολλά από τα υπάρχοντα δίκτυα αδειάζουν τις μπαταρίες πολύ γρήγορα, ενώ τα περισσότερα συστήματα επικοινωνίας βασίζονται σε μία από τις συνδεδεμένες συσκευές.

Αν αυτή η συσκευή ‘πέσει’, τότε καταρρέει όλο το σύστημα επικοινωνίας» Το νέο οικιακό δίκτυο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2015. Υπολογίζεται, ότι θα είναι σε θέση να υποστηρίζει περίπου 250 «έξυπνες» συσκευές.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)