Νέα

27 Ιουνίου 2014 00:53

Ιστορική πρόκριση της Αλγερίας στους «16»

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική Αλγερίας προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

-

Ένα ολόκληρο έθνος πανηγυρίζει για την ιστορική πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ποτέ ξανά η Εθνική Αλγερίας δεν κατάφερε να φθάσει στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ και η επιτυχία της ομάδας του Βαχίντ Χαλίλχοζιτς έκανε υπερήφανους τους Αλγερινούς, που έχουν βγει στους δρόμους για να γιορτάσουν.

Η Ρωσία προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Κοκόριν στο 6ο λεπτό και πήρε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση έναντι της Αλγερίας και της Νοτίου Κορέας. Ωστόσο ο Σλιμανί ισοφάρισε στο 60' για την Αλγερία, εκμεταλλευόμενος άστοχη έξοδο του Ακινφέεφ.

Χάρη στο βαθμό της ισοπαλίας και σε συνδυαμό με την ήττα της Νοτίου Κορέας από το Βέλγιο, η Αλγερία τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου, εξασφαλίζοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση, όπου θα βρει μπροστά της τη Γερμανία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αλγερία: Εμπολί, Χαλίς, Μεσμπά, Μαντί, Μπελκαλέμ, Φεγκουλί, Μπραχίμι (71' Γιεμπντά), Μπενταλέμπ, Μεντζανί, Ντζαμπού (77΄ Γκιλάς), Σλιμανί (90' Σουντανί).

Ρωσία: Ακινφέεφ, Κοζλόφ, Κομπάροφ, Ιγκνάσεβιτς, Μπερεζούτσκι, Σαμέντοφ, Γκλουσάκοφ (46' Ντενίσοφ), Φαϊζούλιν, Σατόφ (67' Ντζαγκόεφ), Κοκόριν, Κερζακόφ (81' Κανουνίκοφ).



Gallery

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)