EveryDay Life

13 Ιουνίου 2014 13:15

Κόλαση επεισοδίων στην πρεμιέρα του Μουντιάλ

Μάχες σώμα με σώμα και σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας, ακόμη και στο Μπέλο Οριζόντε, όπου θα αγωνιστεί η Εθνική μας.

-


Τα σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν από τους δρόμους του Σάο Πάολο, λίγο πριν την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και επεκτάθηκαν στη συνέχεια σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας.

Διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συγκρούστηκαν άγρια με δυνάμεις της αστυνομίας, που χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες και σπρέι πιπεριού για να διαλύσουν το πλήθος.

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν και στο Μπέλο Οριζόντε, την πόλη που θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα της Εθνικής μας στο Μουντιάλ με την Κολομβία. Εκεί, οι διαδηλωτές αναποδογύρισαν μέχρι και αυτοκίνητο της αστυνομίας, ενώ από το μένος τους δεν ξέφυγαν ούτε οι βιτρίνες των καταστημάτων.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην εξωτική Κόπα Καμπάνα του Ρίο, οι διαδηλωτές έκαναν γυαλιά καρφιά τηλεοπτικά στούντιο και διάφορα κιόσκια, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών. Από τις συγκρούσεις δεν έλειψαν οι τραυματισμοί και οι δεκάδες συλλήψεις.







Gallery

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)