Εκδηλώσεις

22 Μαΐου 2016 22:16

Έκθεση του Ai Weiwei για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα έργα ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες των τελευταίων δεκαετιών φιλοξενούνται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Έκθεση του Ai Weiwei για πρώτη φορά στην Ελλάδα
-

Έκθεση με έργα του Ai Weiwei θα φιλοξενήσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σε επιμέλεια του Michael Frahm.

Ο Ai Weiwei είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο ριζοσπαστικούς Κινέζους καλλιτέχνες των τελευταίων δεκαετιών.

Σκοπός του εικαστικού, αρχιτέκτονα και συγγραφέα είναι να μυήσει το κοινό στην καλλιτεχνική προσέγγισή του μέσα από τα πολλά και σημαντικά έργα που περιλαμβάνονται στην έκθεση η οποία ξεκίνησε στις 20 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Η έκθεση με τίτλο «Ai Weiwei at Cycladic» προέκυψε μετά από πρόσκληση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στον Ai Weiwei να παρουσιάσει μια σειρά έργων, που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική του προσέγγιση, την έμφαση του έργου του στην ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά, καθώς και την κριτική του ματιά στα σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε το 2015, όταν ο καλλιτέχνης επισκέφτηκε την Αθήνα και τη Λέσβο, όπου και εγκατέστησε το εργαστήριό του. Ορισμένα από τα έργα του εκεί, θα συμπεριληφθούν στην έκθεση, απευθύνοντας ένα οικουμενικό μήνυμα ελπίδας για το μέλλον.

AP - έκθεση - Ai Weiwei

Υπενθυμίζεται ότι ο σπουδαίος καλλιτέχνης είχε βρεθεί στην Ειδομένη αλλά και στό νησί της Λέσβου προκειμένου να δηλώσει έμπρακτα τη συμπαραστασή του στους πρόσφυγες

AP - έκθεση - Ai Weiwei

AP - έκθεση - Ai Weiwei

AP - έκθεση - Ai Weiwei

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)