Σινεμά

21 Οκτωβρίου 2015 11:22

Η 21η Οκτωβρίου είναι η μέρα… Επιστροφής στο Μέλλον!

Η 21η Οκτωβρίου 2015 είναι μία μέρα που περιμέναμε πως και πως… Σήμερα “προσγειώνονται” στο 2015 ο Marty και ο Doc από το Back to the Future.

Η 21η Οκτωβρίου είναι η μέρα… Επιστροφής στο Μέλλον!
-

Σήμερα γιορτάζουμε μία σημαντική ημέρα. Την 21η Οκτωβρίου του 2015! Είναι η μέρα που ο Doc Brown μαζί με τον Marty MacFly φτάνουν στο μέλλον στο δεύτερο Back to The Future που είχε παιχτεί στους κινηματογράφους πίσω στο μακρινό 1989.

Το μέλλον είναι εδώ λοιπόν και μπορεί αισθητικά τίποτα να μην μοιάζει με αυτό που περιέγραφε η ταινία αλλά πολλές από τις συσκευές που φαντάστηκαν οι δημιουργοί με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο είναι μέρος της ζωής μας.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και τα hoverboards (αν και αυτά είναι σχεδόν έτοιμα).

back to the future - ταινία - σήμερα - ημερομηνία - 21 Οκτωβρίου 2015

back to the future - ταινία - σήμερα - ημερομηνία - 21 Οκτωβρίου 2015

Η πρώτη ταινία της τριλογίας "Back to the Future" δια χειρός  Robert Zemeckis προβλήθηκε στις ΗΠΑ στις 3 Ιουλίου 1985, με πρωταγωνιστές τους Michael J. Fox και Cristopher Lloyd.

Στην ταινία ο έφηβος Marty McFly (Fox) επιστρέφει στο 1955, όπου γνωρίζει τους μελλοντικούς (τότε) γονείς του και κατά λάθος γίνεται το "ερωτικό ενδιαφέρον" της μητέρας του. Ο Marty πρέπει να διορθώσει τη ζημιά, κάνοντας τους γονείς του να ερωτευτούν και με τη βοήθεια του εκκεντρικού επιστήμονα Dr. Emmett "Doc" Brown (Lloyd) να επιστρέψει στο 1985.

Η ταινία πέτυχε εισπράξεις 300 εκατ. δολαρίων, τις περισσότερες για εκείνη τη χρονιά, ενώ κέρδισε αρκετά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και ενός Όσκαρ για ηχητικά εφέ, τρεις ακόμη υποψηφιότητες για Όσκαρ, πέντε για BAFTA και τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες.

Το "Back to the Future" έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των 10 κορυφαίων ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Το "Back to the Future II" προβλήθηκε το 1989 και το III το 1990.

Στην δεύτερη ταινία, ο ενήλικας και πατέρας πια Fox ταξιδεύει στο μέλλον, για να σώσει τα παιδιά του, που κινδυνεύουν να μπουν φυλακή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)