Σινεμά

30 Ιανουαρίου 2014 14:30

Το πολυσυζητημένο Nymphomaniac "πρωταγωνιστεί" στις ταινίες της εβδομάδας

Το πρώτο μέρος του τολμηρού δράματος «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ και η «Λιμουζίνα», συγκεντρώνουν τα βλέμματα αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα.

-

«Nymphomaniac - Vol. 1», «Η Λιμουζίνα», «Ηρακλής: Η αρχή του θρύλου», «Εγώ, ο εαυτός μου & η μαμά, «Στη χώρα των άλλων» οι νέες παραγωγές που φιλοξενούνται στις αίθουσες των κινηματογράφων, φιλοδοξώντας να ικανοποιήσουν τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης.

 

«Nymphomaniac - Vol. 1»

 (Δραματική, 2013, Δανία-Γερμανία-Γαλλία-Βέλγιο-Βρετανία) του Λαρς φον Τρίερ με τους Σαρλότ Γκενσμπούρ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σάια ΛαΜπεφ, Ούμα Θέρμαν

Ένας ηλικιωμένος γοητευτικός εργένης βρίσκει στη μέση του δρόμου κακοποιημένη και αναίσθητη μια γυναίκα. Αφού προσφέρεται να καλέσει το ασθενοφόρο ή την αστυνομία κι εκείνη αρνείται, την περιθάλπει σπίτι του και η -αυτοδιαγνωσμένη νυμφομανής- Τζο αρχίζει να του διηγείται την ιστορία της ζωής της, που σφραγίστηκε από τις σεξουαλικές της περιπέτειες με αναρίθμητους άνδρες.

Η ταινία είναι αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους.

 

«Λιμουζίνα»

 (Κωμωδία, 2013, Ελλάδα) του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τους Νίκο Κουρή, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρη Καταλειφό, Δημήτρη Πιατά

Κωμωδία παρεξηγήσεων είναι ο υπότιτλος στη νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, μια αναζωογονητικά σουρεαλιστική κατάθεση από τον σκηνοθέτη.

Η πανέμορφη Γαλλίδα Κολέτ, από τη Λιμόζ, ξεκινά ένα ταξίδι με αυτοκίνητο από το Παρίσι της δεκαετίας του ’60 στην Ελλάδα του σήμερα. Συντροφιά της έχει τον Γερμανό Μαξ, που είναι ερωτευμένος μαζί της, αλλά και τον Έλληνα συγγραφέα Μάρκο που την ακολουθεί σε ένα «οδοιπορικό ενηλικίωσης». Σκοπός της Κολέτ είναι να «στρώσει» το καινούριο της αυτοκίνητο, αλλά και να διαλέξει το ιδανικό ταίρι. Μέσα από συναντήσεις με διάφορα μυθικά και φανταστικά πρόσωπα, περνούν από την ξεγνοιασιά των νιάτων στην ωριμότητα.

 

«Ηρακλής: Η αρχή του θρύλου»

 (Δράσης, 2014, ΗΠΑ) του Ρένι Χάρλιν με τους Κέλαν Λατς, Γκαΐα Βάις, Σκοτ Αντκινς

Στην Τίρυνθα του 1200 π.Χ. ο βασιλιάς Αμφιτρύωνας στέλνει τον γιο του, Ηρακλή, σε μια αποστολή θανάτου στην Αίγυπτο, χωρίζοντάς τον από την αγαπημένη του Ήβη, την οποία διατάζει να παντρευτεί τον μεγαλύτερο γιο του, Ιφικλή. Ο Ηρακλής, αν και αιχμάλωτος στην Αφρική, σχεδιάζει την επιστροφή και την εκδίκησή του.

 

«Εγώ, ο εαυτός μου & η μαμά»

(Κωμωδία, 2013, Γαλλία-Βέλγιο) του Γκιγιόμ Γκαλιέν με τους Γκιγιόμ Γκαλιέν, Αντρέ Μαρσόν, Νταϊάν Κρούγκερ

Ένα ημι-αυτοβιογραφικό one man show μας επιφυλάσσει ο Γκιγιόμ Γκαλιέν σε αυτήν την ταινία, καθώς υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, ενώ υποδύεται τους δύο βασικούς ρόλους, τον Γκιγιόμ και τη μητέρα του, με απολαυστικό τρόπο.

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία του Γκιγιόκ, ο οποίος είναι γόνος ευκατάστατης μεγαλοαστικής οικογένειας και μεγαλώνει σαν κορίτσι, καθώς έτσι πιστεύει πως θα ευχαριστήσει περισσότερο τη μητέρα του.

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κανών και μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία. 

«Στη χώρα των άλλων»

(Δραματική, 2012, Ν. Κορέα) του Χονγκ Σανγκ Σου με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Γιου Τζανσάν


Σε μια παραλιακή κορεάτικη κωμόπολη μια φοιτήτρια κινηματογράφου γράφει ένα σενάριο το οποίο αφορά τρεις διαφορετικές Γαλλίδες με το ίδιο όνομα (Αν), οι οποίες επισκέπτονται για λίγο την περιοχή.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)