Υγεία

19 Νοεμβρίου 2013 13:56

Μπορεί ένα… e-mail να σου κόψει την ανάσα;

Κι όμως, η… τεχνολογία μπορεί στην κυριολεξία να μας κόψει την ανάσα, ακόμη κι όταν κάνουμε απλά πράγματα, όπως το να στέλνουμε ένα e-mail!

-

 

Μπορεί να ακούγεται απίθανο ή υπερβολικό, όμως πια είναι επιβεβαιωμένο και επιστημονικά: ένα e-mail μπορεί να μας κόψει την ανάσα, στην κυριολεξία!

Πρόκειται για τη νέα πάθηση της εποχής, από την οποία πάσχει το 80% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, την «άπνοια e-mail» όπως την έχουν ονομάσει οι επιστήμονες, «εμπνευσμένοι» από την υπνική άπνοια.

Η υπνική άπνοια χαρακτηρίζεται από την ξαφνική παύση της αναπνοής και τότε η έλλειψη οξυγόνου προκαλεί τον ελαφρού ύπνο, σε μια κίνηση «άμυνας» του οργανισμού προκειμένου να επανέλθει η αναπνοή. Κύρια συμπτώματα της υπνικής άπνοιας, είναι η κούραση, η έλλειψη μνήμης και συγκέντρωσης, οι πονοκέφαλοι, το άγχος, η κατάθλιψη, η χαμηλή λίμπιντο και το ξύπνημα με στεγνό λαιμό.

Τα ίδια ακριβώς συμπτώματα εμφανίζονται, σύμφωνα με τη Daily mail και κατά την απλή διαδικασία της γραφής ενός e-mail ή πληκτρολόγησης ενός κειμένου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)