Κλίμα

14 Ιουλίου 2024 20:31

Πυροσβεστική: 26 αγροτοδασικές πυρκαγιές διαχειρίστηκε το τελευταίο 24ωρο

Αναλυτικά οι μεγαλύτερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και διαχειρίστηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πυροσβεστική: 26 αγροτοδασικές πυρκαγιές διαχειρίστηκε το τελευταίο 24ωρο
-

Σε 26 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από αυτές, οι 18 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη οκτώ.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι πυρκαγιές σε Κώμη Χίου και Βροντερό Πρεσπών.

Στη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε αγροτική έκταση, κοντά σε περιοχή με μαστιχόδεντρα, μεταξύ της Κώμης και της Καλαμωτής Χίου, επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 13ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Βροντερό Πρεσπών επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 4 οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: “Μόνο ο Θεός απέτρεψε το αδιανόητο” (συνεχής ενημέρωση)

Γερμανία: Ο απολογισμός της πολύνεκρης οικογενειακής διαμάχης στην Βάδη - Βυρτεμβέργη

Θεσσαλονίκη: Νεκρός και ο 17χρονος που σκότωσε τον 29χρονο στη Γιαννιτσών

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)