Παραδοχή Sainz πως «η McLaren έχει το σταθερότερο μονοθέσιο»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Είναι ο αγώνας της πατρίδας του. Συνεπώς, ο Carlos Sainz περίμενε μία καλύτερη θέση, από την 6η στην οποία κατέληξε τελικά. Λίγες ώρες μετά το πέρας του Grand Prix της Βαρκελώνης, ο Ισπανός «έπλεξε» το εγκώμιο της McLaren, την οποία ας μην ξεχνάμε, υπηρέτησε τη διετία 2019-2020.

Carlos Sainz

«Ειλικρινά, θεωρώ πως το πιο σταθερό μονοθέσιο αυτή τη στιγμή, το έχει η McLaren. Και αυτό ο Norris το έχει εκμεταλλευτεί, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα αποτελέσματα τα βλέπετε μπροστά σας», εξήγησε ο 30χρονος οδηγός και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω κάποια αδυναμία της Βρετανικής ομάδας κι ενώ πηγαίνουμε προς το μέσο της αγωνιστικής περιόδου, στη Formula 1. Κατά τη γνώμη μου, η Red Bull Racing είναι η αντίπαλος, που πρέπει να κερδίσουμε για να βελτιωθούμε. Όμως η McLaren είναι γρήγορη παντού, κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό. Από το Μαϊάμι και μετά όλα άλλαξαν».

Ο Sainz προσπάθησε να εξηγήσει στο κομμάτι της τακτικής, τι ακριβώς συμβαίνει στους τελευταίους αγώνες: «Είναι ξεκάθαρα θέμα πίστας. Στη Red Bull Racing δυσκολεύονται σε ορισμένες από αυτές. Το ίδιο συμβαίνει και στη δική μας περίπτωση. Η McLaren είναι παντού γρήγορη. Είναι ταχύτεροι στις αργές καμπές, περνούν με τέρμα το γκάζι στις στροφές 3 και 9. Ήταν πιο γρήγοροι ακόμη και στη στροφή 5».

Ωστόσο και μετά την ολοκλήρωση δέκα αγώνων, η McLaren παραμένει στην 3η θέση της βαθμολογίας με 237 βαθμούς. Προπορεύονται RBR με 330 και Ferrari με 270. Πάντως με 14 αγώνες να υπολείπονται, πολλά μπορούν να αλλάξουν.