Piastri: «Δύσκολο Σαββατοκύριακο για μένα»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Στη McLaren είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν, το βράδυ της Κυριακής.

Oscar Piastri

O Lando Norris έφερε για άλλη μία φορά στα όριά του, τον τρις παγκόσμιο πρωταθλητή Max Verstappen, καταγράφοντας μία ακόμη δεύτερη θέση. Παράλληλα, υπήρχε η παραδοχή του Carlos Sainz, ότι οι Βρετανοί έχουν αυτή τη στιγμή το σταθερότερο μονοθέσιο. Συνεπώς όλα καλά; Όχι ακριβώς. Οι άνθρωποι από το Woking δεν κρύβουν, ότι περίμεναν περισσότερα από τον Oscar Piastri. 7η θέση για τον Αυστραλό, που θα μπορούσε όμως να πάει καλύτερα.

«Προφανώς, ήταν λίγο δύσκολο το Σαββατοκύριακο για μένα. Η θέση που πήρα, ήταν, ότι πιο ρεαλιστικό μπορούσε να συμβεί», εξηγεί αρχικά ο 23χρονος οδηγός και προσθέτει: «Πλησίασα τον Carlos προς το τέλος, αλλά γενικά δεν είχα καλό ρυθμό, όλο το διήμερο. Πρέπει να καταλάβω, γιατί συνέβη αυτό. Όταν ξεκινάς τον αγώνα από πίσω, τότε η ζωή σου γίνεται πολύ σκληρή. Πρέπει να καταλάβετε κι εσείς, ότι δεν είναι όλα τόσο απλά. Ένα διπλό λάθος στον προκριματικό πάντα κοστίζει».

Ο Piastri πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστικός και αποφασισμένος να παλέψει στη συνέχεια, για καλύτερα αποτελέσματα: «Νομίζω, ότι κάποια πράγματα μπορούν να εξηγηθούν. Θα εξετάσω με κάθε λεπτομέρεια, ό,τι συνέβη. Το μέγεθος ενός αγώνα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα δικά μου λάθη. Άμεσα υπάρχει νέα δοκιμασία. Αυτή τη φορά στην Αυστρία. Πρέπει απλά να δω, πως συνέβη αυτό το αποτέλεσμα και να το διορθώσω. Δεν υπάρχει μεγάλο χρονικό περιθώριο, εν όψει της συνέχειας».

Ο Αυστραλός είναι στην 6η της βαθμολογίας των οδηγών με 87 βαθμούς. Είδε όμως τη διαφορά από τις Mercedes να μειώνεται. O Russell είναι πλέον στο -6 (81) και ο Hamilton sto -17 (70).