Ο Norris πιστεύει στην απόλυτη ανατροπή

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Τι κι αν βρίσκεται 69 βαθμούς πίσω από τον Max Verstappen και η McLaren είναι στο -93 από την πρωτοπόρο Red Bull Racing; Ο Lando Norris έχει πάρει ώθηση από το τελευταίο εκπληκτικό δίμηνο, το λέει και το πιστεύει. Τι λέει δηλαδή; Ότι τόσο εκείνος όσο και η ομάδα του, μπορούν να πετύχουν την απόλυτη ανατροπή και το τέλος του 2024 να τους «στέψει» παγκόσμιους πρωταθλητές.

Lando Norris

«Μπορούμε να το κάνουμε. Αν έπαιρνα καλύτερες αποφάσεις στον Καναδά και αν είχα καλύτερη εκκίνηση στη Βαρκελώνη, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει δύο ακόμη αγώνες», εξηγεί ο Άγγλος οδηγός και προσθέτει: «Και ξέρω ότι υπάρχουν πολλά «θα έπρεπε, θα μπορούσα, θα μπορούσαμε». Έχουμε ό.τι χρειάζεται. Απλά πρέπει να τα συνδυάσουμε όλα μαζί. Αν και ανέβηκα στη 2η θέση, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον Max να ξεφύγει, σε αυτό το σημείο της σεζόν. Δεν μπορώ να αντέξω το χάσμα, που επεκτείνει κάθε λεπτό».

Κομβικοί από πολλούς, χαρακτηρίζονται οι επόμενοι δύο αγώνες. Η Αυστρία και το Silverstone. Και ο Norris δείχνει να ασπάζεται την άποψη αυτή: «Είναι δύο από τις αγαπημένες μου πίστες. Αν ήμουν ηθοποιός, θα έλεγα ότι έχω κάνει καλές ερμηνείες εκεί. Έχω τρέξει, πραγματικά, καλά. Είμαι ενθουσιασμένος. Είμαστε σε καλή πορεία και τα πάμε εξαιρετικά. Πρέπει να τακτοποιήσω ακόμη μερικά κομμάτια στο παζλ. Σύντομα θα είμαστε από πάνω».

O 25χρονος Norris κέρδισε την παρθενική του νίκη σε Grand Prix, στον αγώνα του Μαϊάμι στις 5 Μαΐου. Η δε pole position που κατέκτησε στην Ισπανία ήταν μόλις η 2η στην καριέρα του.