NASCAR Cup: Ο 20ος αγώνας της σεζόν περνάει από την «Πόλη της Μουσικής»

×

Γιώργος Ανανίδας

Το NASCAR Cup Series μεταφέρεται στο Τενεσί και την Nashville Superspeedway για τον 20ο αγώνα της regular season.

Nascar

Μόλις οκτώ αγώνες απομένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν 2024 στον κορυφαίο θεσμό του αμερικανικού motorsport. Πλέον, σε κάθε αγώνα αποκτούμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι θα λάβουν μέρος στα playoff.

Στην πίστα των 1,33 μιλίων, τελευταίος νικητής είναι ο Ross Chastain που ακόμα ψάχνει την παρθενική φετινή του νίκη, κινδυνεύοντας παράλληλα να μείνει εκτός των τελευταίων 16.

Πέρυσι, πήρε την καρό σημαία έχοντας εκκινήσει από την pole position που ήταν και η πρώτη του ως οδηγός της Trackhouse Racing και της Chevrolet. Παρόμοιο στόχο θα έχει και τώρα, με τη διαφορά ότι έχει τη νίκη πολύ περισσότερο ανάγκη.

Από το 2021 που η Nashville Superspeedway επέστρεψε στο καλεντάρι του Cup Series, μόνο η Chevrolet έχει κερδίσει από κατασκευαστές. Αρχικά, ο Larson το 2021 και ο Elliot το 2022. Που κατά σύμπτωση είναι και οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας.

Nascar

Τώρα, ορισμένοι οδηγοί με Ford και Toyota θέλουν διακαώς να σπάσουν τη μονοτονία, εξασφαλίζοντας παράλληλα το αυτοκολλητάκι του νικητή και ένα εισιτήριο για τα playoff.

Μέχρι στιγμής, οι 10 οδηγοί που έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στην τελική φάση του πρωταθλήματος είναι οι Kyle Larson, Chase Elliott, Denny Hamlin, Christopher Bell, William Byron, Tyler Reddick, Ryan Blaney, Brad Keselowski, Daniel Suarez και Austin Cindric.

Ο αγώνας Ally 400 στο οβάλ σιρκουί της «Πόλης της Μουσικής», θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+, την Κυριακή (30/6) στις 22:30.