GP Ισπανίας: Ο Sainz ταχύτερος όλων στο FP3 και οι προβλέψεις ξανά απαγορεύονται

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Carlos Sainz σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας, με τους Norris, Leclerc και Verstappen να ακολουθούν στα… χιλιοστά.

CARLOS SAINZ

Στα πρώτα 15 λεπτά του FP3, η στρατηγική κάθε ομάδας διέφερε, καθώς και οι τρεις γόμες είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Οι δύο Haas επέλεξαν τη σκληρή που αναμένεται να μονοπωλήσει στα pit-stop του αγώνα, ενώ η μαλακή επιλέχθηκε από τις Ferrari, Mercedes και Alpine.

Με 20 λεπτά ελεύθερων δοκιμών να έχουν περάσει, ο Russell είχε σημειώσει την καλύτερη επίδοση, αλλά η McLaren του Norris ήταν κοντά και μάλιστα με τη μέση γόμα.

Στο κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας, τίποτα δεν άλλαξε στην κατάταξη με τον νεαρό Βρετανό της Mercedes να παραμένει στην 1η θέση των χρόνων.

Περίπου 15 λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας, η McLaren πήγε σε προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών και ο Norris αμέσως ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης.

Κατά το τελευταίο 10λεπτο, η Ferrari έδωσε ελπιδοφόρα σημάδια, με τον Sainz να υπερέχει έναντι της επίδοσης του Norris, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο Verstappen που είδε την SF-24 του Leclerc να είναι επίσης ταχύτερη.

Στις τελευταίες προσπάθειες των οδηγών με χρησιμοποιημένη μαλακή γόμα, κανείς δε βελτίωσε, συνεπώς η κατάταξη παρέμεινε ίδια, με τον Sainz στην 1η θέση και τους Norris, Leclerc πολύ κοντά του.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP3 στη Βαρκελώνη:

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ - FP3