Ξεκάθαρο φαβορί ο Verstappen σύμφωνα με τον Alonso

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Μπορεί να απομένουν ακόμη 15 αγώνες και το Grand Prix της Βαρκελώνης να είναι προ των πυλών, πλην όμως για τον Fernando Alonso, τα πάντα δείχνουν να έχουν «δρομολογηθεί». Ο πολύπειρος οδηγός έχρισε ξεκάθαρο φαβορί τον Max Verstappen, για έναν ακόμη παγκόσμιο τίτλο, τον 4ο κατά σειρά. Και αυτό παρά την συνεχόμενη άνοδο των υπόλοιπων ομάδων, που κατά καιρούς «βάζουν δύσκολα» στον Ολλανδό και την Red Bull Racing.

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πως φέτος θα υπάρχουν περισσότεροι νικητές, συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια. Η McLaren είναι δυνατή και η Ferrari δείχνει να έχει το καλύτερο αυτοκίνητο σε πολλές πίστες. Πάντως όχι, δεν υφίσταται μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή. Θα είναι και πάλι ο Max», δήλωσε ο Ισπανός στην Diario AS και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αγώνα της Κυριακής: «Θα παλέψω με την Aston Martin για το καλύτερο. Δεν είναι εύκολο. Μία θέση ανάμεσα στην 8η και την 12η είναι το πλέον πιθανό σενάριο. Εκεί τοποθετούμαστε φέτος. Το ξέρω, ότι δεν ενθουσιάζω τους συμπατριώτες μου, με αυτό που λέω. Πάντως δεν έχω σταματήσει να ονειρεύομαι. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό».

Ο 43χρονος οδηγός «έπλεξε» και το εγκώμιο του Adrian Newey που πρόσφατα αποχώρησε από την RBR: «Τον συμπαθώ πολύ. Είναι εξαιρετικός και βοήθησε όλες τις ομάδες που εργάστηκε, να βελτιωθούν. Το να αναζητούν μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μακάρι να έρθει σε μας, τώρα που είναι ελεύθερος. Φαίνεται όμως πως πάει στη Ferrari. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει».

Ο Alonso, που ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής το 2005 και το 2006, ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με την Aston Martin μέχρι και το 2026.